Erişilebilirlik

Mexico City'de Depremi Yaşayanlar Arasında Türkler De Var


Mexico City'de Depremi Yaşayanlar Arasında Türkler De Var
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:07:56 0:00

Mexico City kısa bir süre içinde ikinci kez depremle sarsıldı. Bu kez başkente daha yakın bir noktada meydana gelen 7,1 büyüklüğündeki deprem başkentte çok sayıda binanın yıkılmasına ve hasar görmesine neden oldu.

Mexico City'de yaşayan Türk vatandaşları da depremden etkilendi. Uzun yıllardır başkentte yaşayan ve yabancı dil öğretmenliği yapan Kenan Onat da depremde binası yıkılanlardan biri. Onat deprem başladığı anda eşiyle birlikte 5 katlı apartmandan son anda çıkmayı başarmış, ancak kolu kırılmış. Kendileri çıktıktan saniyeler sonra oturdukları bina yerle bir olan Onat yaşadıklarını Amerika'nın Sesi'ne anlattı.

Bölgede yaşayan Türk vatandaşları deprem sonrası Türk Büyükelçiliği'ne ulaşamamaktan şikayet ediyor. Elçiliğe gittiklerinde binada kimsenin olmadığını, telefonların da cevaplanmadığını söyleyen Türk vatandaşları ilgisizlikten yakınıyor.

Mexico City'de depremden sonra halen enkaz altındaki kişilere ulaşmaya yönelik çabalar ve kurtarma operasyonları devam ediyor. Ölü ve yaralı sayısının her dakika arttığı Mexico City'de artçı depremler de devam ediyor.

  • 16x9 Image

    Mehmet Sümer

    Mehmet Sümer, CNN Türk, Haber Türk ve TRT kanallarında haber spikeri, dış haberler muhabiri ve savaş muhabiri olarak çalıştı. TRT Bağdat Temsilciliği ve New York Temsilciliği görevlerinde bulundu. Irak, Ukrayna, Mısır ve Suriye iç savaş ve karışıklıkları başta olmak üzere dünyanın birçok noktasından canlı yayınlar, haber ve röportajlar yaptı. 2016 Aralık ayından bu yana Amerika'nın Sesi kadrosunda görev yapıyor.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG