Erişilebilirlik

'Met Gala'da Yine Birbirinden İlginç Kostümler Dikkat Çekti


Her yıl Mayıs ayının ilk Pazartesi günü New York Metropolitan Sanat Müzesi’nin bünyesindeki Kostüm Enstitüsü yararına düzenlenen ‘Met Gala’ isimli gece, 1946’dan beri müzik, sinema, moda ve magazin dünyasından seçkin isimleri bir araya getiriyor.

Galaya katılacak 183 kişiden biri olabilmek için ünlüler bir yıl öncesinden halka ilişkiler uzmanlarını devreye sokuyor.

En ucuz biletin 35 bin dolar olduğu geceye katılanlardan galada büyük miktarlarda bağış toplanıyor.

‘Met Gala’ son yıllarda birbirinden ilginç kıyafetlerle bu geceye katılan ünlülerin fotoğraflarının günlerce gündemden düşmediği bir kırmızı halı etkinliği haline geldi. Hatta birçok kişi tarafından moda dünyasının ‘Oscar’ı olarak da adlandırılıyor.

Jared Leto
Jared Leto

Daha sonra müzede sergilenen kıyafetler için her yıl farklı bir tema belirleniyor.

‘Met Gala’nın bu yılki teması, diğer yıllara göre biraz daha iddialıydı.

Met Kostüm Enstitüsü bu yılki serginin ve galanın teması olarak yazar Susan Sontag’in 1964’de kaleme aldığı denemede yer alan ve 58 değişik tanımla anlatmaya çalıştığı bir kavram olan “camp”.

Sontag eserinde “camp” kavramını en basit anlamda “abartılı ve yapay olan şeylere duyulan tutku” olarak açıklıyor.

Metropolitan Müzesi’nde sergilenmeye başlayacak olan ilginç kıyafetleri seçerken küratör Andrew Bolton, Sontag’in yazısında yer alan ve değişik, sıra dışı, frapan gibi terimlerle açıklanan bu kavramı seçmiş.

Gecenin sponsoru ise son yıllarda bu temayı koleksiyonlarında kullanan Gucci firması.

Ashley Graham
Ashley Graham

Galanın başkanlığını bu yıl da her yıl olduğu gibi Vogue Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Anna Wintour üstlenirken, Wintour’a Gucci’nin kreatif direktörü Alessandro Michele, eski One Direction müzik grubu üyelerinden Harry Styles, şarkıcı Lady Gaga ve tenis oyuncusu Serena Williams hazırlıklar sırasında yardım etmiş.

Met Gala’ya gelmek için sadece listeye girmek ve binlerce dolara mal olan ilginç kıyafetleri taşımak yetmiyor.

Wintour 2015’de galaya bazı yasaklar getirdi. Bunların başında ‘selfie’ yasağı geliyor. Ünlülerin geceye hazırlanırken ve kırmızı halı sırasında ‘selfie’ çekmeleri, etkinlik içinde, gala sırasında sosyal medya paylaşımı yapmaları, sigara içmeleri yasak. Geceye 18 yaşın altındakiler de katılamıyor.

Yılın en büyük moda etkinliği olarak görülen Met Gala’da bu yıl sunuculuk da yapacak olan Lady Gaga, galaya girişi sırasında 4 kıyafet değiştirerek bütün dikkatleri üzerine topladı.

Lady Gaga
Lady Gaga

Lady Gaga dışında kırmızı halıda dikkat çeken isimler arasında model Kendell Jenner, şarkıcı ve oyuncu Jennifer Lopez, oyuncu Billy Porter, şarkıcı Celine Dion, ve Oscarlı oyuncu Jared Leto bulunuyor.

Met Gala 2019'un birbirinden ilginç kostümlerini görmek için:

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG