Erişilebilirlik

Mersin ‘Engelleri Aşmak’ İçin Koştu


Mersin ‘Engelleri Aşmak’ İçin Koştu
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:37 0:00

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen uluslararası maratona 1300’den fazla kişi katıldı. Maratonda tekerlekli sandalye yarışı da vardı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği yarışın en uzun parkuru 42 kilometre 195 metreydi. Kenyalı atlet Kenneth Kiplagot Limo 2 saat 10 dakika 12 saniyelik dereceyle parkur rekoru kırdı.

Maratonun diğer kategorileri 15 km, 5 km halk koşusu, çocuk maratonu ve özel sporcular koşusuydu. Toplam 6 kategeride koşulan maratona katılan 14 ülkeden 1365 atletin 35’i elit sporcuydu.

Maraton bu yıl “Engelleri Aşmak İçin Mersin’e Koş Mersin’de Koş” sloganıyla düzenlendi. Tekerlekli sandalye yarışında Hamide Doğangül 2 saat 23 dakika 46 saniye ile birinci oldu. Erkeklerdeyse 2 saat 20 dakika 14 saniye ile Ömer Cantay birinci tamamladı.

Yarışmak için değil farkındalık yaratmak için katılanlar çoğunluktaydı. Adana’dan gelen Turhan Akın “Koşmak aslında sadece koşmak değildir. Koşmak iyilik peşinde koşmak, eğitime destek olmaktır” dedi.

Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesinden Nuri Dağdelen de derneğe destek çağrısı yaptı: “Amacımız unutulmamak, unutmamak. Alzheimer hastalarına destek için herkesi derneğimize bekliyoruz.”

Mersin Uluslararası Maratonu Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği’nin (IAAF) Yol Yarışları Kategorizasyonu’nda "Bronz Label” kategorisinde. Kentin hedefi önümüzdeki yıllarda Altın kategorisine yükselmek.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG