Erişilebilirlik

Merkel'den Türk-Ermeni Yakınlaşmasına Destek


Merkel'den Türk-Ermeni Yakınlaşmasına Destek
Merkel'den Türk-Ermeni Yakınlaşmasına Destek

Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan'la Berlin'de biraraya gelen Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye ile Ermenistan arasındaki yakınlaşma sürecinin devamından yana olduğunu söyledi

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan Berlin’de Almanya Başbakanı Angela Merkel'le görüştü. İkili görüşmede Merkel Türkiye ile Ermenistan arasındaki yakınlaşma sürecine destek verdi, Dağlık Karabağ sorununun çözümünde ortak adımların gerekliliğine işaret etti.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ise Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesini öngören protokolleri, Türkiye'nin anlaşmalara uymaması nedeniyle askıya aldıklarını tekrarladı. 2008 yılında başlayan yakınlaşmanın durma noktasına gelmesinden Türkiye’yi sorumlu tutan Sarkisyan, kendilerinin iki ülke arasındaki sınırların açılmasını önerdiklerini, ancak bunun Türkiye tarafından ileri sürülen koşullar nedeniyle gerçekleşmediğini söyledi.

Türkiye ile Ermenistan arasındaki yakınlaşma sürecinin devamından yana olduğunu söyleyen Merkel ise özellikle Dağlık Karabağ sorununun çözülmesi konusunda iki ülkenin ortak adımlar atabileceğini vurguladı. Alman Başbakan ayrıca Sarkisyan'ın Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’le görüşmeyi düşünmesinden de büyük mutluluk duyduğunu kaydetti.

XS
SM
MD
LG