Erişilebilirlik

Merkel’den Almanya’daki Türkler'e Çağrı


Almanya Başbakanı Angela Merkel, Almanya’da yaşayan Türk kökenlilere Almanya’ya bağlı olmaları çağrısında bulundu.

Merkel’in açıklaması, Türk- Alman ilişkilerinin gergin olduğu bir döneme denk geldi.

Merkel, Ruhr Nachrichten gazetesine yaptığı açıklamada, “Uzun zamandır Almanya’da yaşayan Türk kökenlilerden ülkemize yüksek derecede sadakat bekliyoruz” ifadesini kullandı.

“Göçmenlerin endişelerine kulak vermeye ve anlamaya çalışıyoruz” diyen Merkel, hükümetin göçmen kuruluşlarıyla yakın temasta olduğunu vurguladı.

Köln kentinde 31 Temmuz’da yaklaşık 40 bin kişi darbe girişimi sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek vermek için gösteri düzenlemiş, gösteri Almanya’da bazı çevrelerde huzursuzluk yaratmıştı.

Gelecek ay yapılacak iki eyalet seçimi ve gelecek yıl yapılacak genel seçim öncesi Merkel’in muhafazakar bloğunda yer alan bazı politikacılar, göçmenlerin çocuklarının daha kolay çifte vatandaşlık almasını sağlayan yasanın yeniden değerlendirilmesi çağrısı yapıyor.

Merkel, Almanya’da yaşayan herkesin ifade özgürlüğü ve gösteri özgürlüğü hakkına sahip olduğunu ama farklı görüşlerle barışçı bir şekilde mücadele edilmesi gerektiğini kaydetti.

Merkel’in koalisyon hükümeti çifte vatandaşlığı bir ölçüde kolaylaştırsa da Alman Başbakan bu konuda daha ileri gitmeyeceğini söylüyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG