Erişilebilirlik

Merkel Kendini Karantinaya Aldı


Merkel Kendini Karantinaya Aldı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:49 0:00

Başbakan Angela Merkel’in Corona virüs nedeniyle kendini evde karantinaya aldığı haber verildi. Hükümet sözcüsü Steffen Seibert, Merkel’in Corona virüse karşı alınan yeni önlemler konulu basın toplantısından hemen sonra özel doktorunda Corona virüsü tespit edildiğini haber aldığını ve derhal evinde karantinaya çekilme kararı verdiğini açıkladı. Sözcü, Merkel’in geçen cuma söz konusu doktoru ziyaret ederek, menejit ve zatürre gibi hastalıklara karşı aşı olduğunu bildirdi. Merkel’in önümüzdeki günlerde Corona virüsü testi yaptıracağını belirten sözcü, başbakanın çalışmalarını evden yürüteceğini de sözlerine ekledi.

Başbakan Merkel, haftanın son günündebakanları ve eyalet başbakanlarıyla telekonferans şeklinde yaptığı kriz toplantısından sonra basın toplantısı düzenledi. Salgını kontröl altına almak için planlanan yeni önlemleri anlatan Merkel, yarından itibaren geçerli olmak üzere, sokaklarda ve kamuya açık alanlarda ikiden fazla kişinin bir araya gelmesinin yasaklandığını söyledi. Aile üyelerinin bu yasağın dışında tutulduğunu söyleyen Merkel, mecburi nedenlerle yapılan mesleki mekanlar ve toplu taşıma araçları bu yasağın dışında kalacağını açıkladı.

Merkel basın toplantısında gelen ve kendisinin Corona virüsten nasıl korunduğu şeklindeki bir soru üzerine, "İnsanlarla olan, buraya Başbakanlık Binası’na gelen kişilerle olan yada benim gitmemi gerekli kılan tüm randevularımı iptal ettim. Yaşamım tümüyle değişti, artık sadece telefon ve videokonferans üzerinden iletişim kuruyorum. Artık Avrupa Konseyi yok, ziyaretler yok, Almanya’da gitmem gereken yerlere artık gidemiyorum – bütün bunlar artık yok" şeklinde cevap vermişti.

Başbakan, Cumartesi Berlin’de bir markette alışveriş yaparken görüntülendi. Söz konusu fotoraf sosyal medyada beğenildiği kadar, tepkilere de neden oldu. Vatandaşları dikkatli olmaya ve önlemlere uymaya çağıran Merkel’in markette maskesiz ve eldivensiz alışveriş etmesi eleştirildi. Aynı zamanda başbakanın bu şekilde hareket ederek, pek çok kişinin Corona virüsü nedeniyle stok alışverişi yaptığı bir dönemde `sakinleştirici bir mesaj` verdiği de vurgulandı.

Başbakan Angela Merkel’in menejit ve zatürre gibi hastalıklara karşı olduğu aşıyı Federal Sağlık Bakanı Jens Spahn tavsiye etmişti. Spahn, 60 yaşın üzerindekilerin Corona virüsten korunmaları amacıyla bu aşıyı olmaları gerektiğini belirtmiş ve doktorlara bu istekle gelen hastalara öncelik göstermeleri talimatını vermişti.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG