Erişilebilirlik

Melania Trump’ın 150 Milyon Dolarlık Hukuk Savaşı


First Lady Melania Trump Daily Mail web sitesine karşı açtığı iftira davasını yeniden mahkemeye taşıyor. Trump’ın suçlamasına göre Daily Mail web sitesinin, 2016 yılının Ağustos ayında yayınladığı haber yüzünden Melania Trump milyonlarca dolar zarara uğradı.

Daily Mail’in yayınladığı haberde, Melania Trump’ın çalıştığı modellik ajansının aslında bir eskort servisi olduğunu savunan Sloven bir dergi ve kitabın iddiaları tartışılmıştı.

Trump’ın avukatları, First Lady’nin bir hayat kadını olarak tasvir edildiğini ve Daily Mail’i bu iddiaların doğru olmadığını bildiği halde ya da iddiaların doğruluğunu araştırmadan haberi yayınlamakla suçluyor.

Melania Trump, Daily Mail web sitesinden maddi ve manevi zarara uğrattığı için 150 milyon dolar tazminat istiyor.

Daily Mail, Melania Trump ile ilgili haberi yayınladığında, eşi Donald Trump resmen Cumhuriyetçi Parti başkan adayı olarak seçilmişti.

Daily Mail Eylül ayında yaptığı açıklamada, yayınlanan haberin, Slovenya’da yayınlanmış olan dergi ve kitabın iddialarını desteklemediğini ve bu iddiaların doğru olduğu kanaatini ileri sürmediğini belirtmişti. Açıklamada aynı zamanda herhangi bir yanlış anlaşılmaya yol açıldıysa, Daily Mail’in bundan üzüntü duyduğu da vurgulanmıştı.

Açıklama ayrıca “Bu haberin amacı bu tarz iddiaların seçim sürecini etkileyebileceğini vurgulamaktı” da denildi.

Melania Trump, iftira suçlamasıyla Daily Mail’e Maryland eyaletinde dava açmış, ancak davaya bakan hakim, davanın yanlış yetki alanında açıldığını belirterek davayı düşürmüştü.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG