Erişilebilirlik

Meksika'ya Black Hawk Helikopterleri


Amerikan hükümetinin görüşlerini yansıtan yorum

Amerika, Meksika’nın Federal Polis Gücüne uyuşturucu çeteleri ve sadece Meksika’da değil tüm bölgede giriştikleri şiddet eylemleriyle mücadele için üç Black Hawk UH-60M helikopteri gönderdi.

Bu helikopterler, dünyanın en modern ve etkili hava silahları arasında yeralıyor. Altmışdört milyon dolar değerindeki helikopterler, Merida Girişimi çerçevesinde Meksika Federal Polisine yapılan ilk sevkiyat oluyor. Bu helikopterler, Meksika hava filosuna güvenlik operasyonlarını genişletme, çabuk karşılık verme ve güvenlik personelinin hareketliliğini arttırma, uzak bölgelere ulaşma ve yasadışı faaliyetleri hedef alan önleme operasyonlarını genişletme imkanı sağlayarak katkıda bulunacak.

Black Hawk helikopterlerinin sevki, Amerika ve Meksika’nın Mart ayında ya uluslararası uyuşturucu çeteleri ve örgütlü suçla mücadelede işbirliğini arttırma yolunda yaptıkları ortak taahhüt çerçevesinde gerçekleşti. Uluslararası örgütlü suçun yarattığı tehdide rağmen Amerika ve Meksika gerekli mücadeleyi verecek ve iki ülkeye daha büyük güvenlik sağlayacak araçlara sahip bulunuyor.

2008 tarihli Merida Girişimi sadece Meksika değil Orta Amerika, Haiti ve Dominik Cumhuriyetinde de faaliyet gösteren suç örgütlerini etkisiz hale getirme çabaları çerçevesinde oluşturuldu.

Uyuşturucu savaşında Meksika’yı desteklemek için Amerika ekipman ve eğitim olarak bugüne kadar 310 milyon dolar tutarında yardım yaptı. Amerika yine ekipman ve eğitim olarak 2011 sonuna kadar 450 milyon dolar daha yardım yapmayı planlıyor.

Meksika hükümeti uluslararası suç örgütleriyle mücadele için önemli kaynak ayırma taahüdünde bulundu. Meksika, Amerika ile Meridan Girişimi çerçevesinde gerçekleştirdiği ortaklık sayesinde uyuşturucu şiddetini bastırmak için gerekli kaynaklara sahip olacak.

XS
SM
MD
LG