Erişilebilirlik

Meksika’daki Cinayetlerle İlgili Olarak 16 Görevli Tutuklandı


Meksika’daki Cinayetlerle İlgili Olarak 16 Görevli Tutuklandı
Meksika’daki Cinayetlerle İlgili Olarak 16 Görevli Tutuklandı

Meksika’nın Tamaulipas eyaletindeki bir toplu mezarda bulunan 126 cesetle ilgili olarak 16 yerel yetkilinin tutuklandığı açıklandı.

Amerika sınırındaki Tamaulipas eyaleti Amerika’ya kaçak girmeye çalışan Meksika ve Latin Amerikalılar’ın yolu üzerinde bulunuyor.

Eyaletin sınır yakınlarındaki bir mevkiinde, geçen yaz tek tek başlarından vurulmuş 72 kişinin cesedi bulunmuştu. Cesetlerin Amerika’ya geçirilecekleri gerekçesiyle sınıra götürülen ve soyulduktan sonra öldürülen kaçak göçmenlere ait olduğu sanılıyor.

Cinayetlerden, bir zamanlar uyuşturucu kaçakçılarına koruma sağlayan ve vahşetiyle ünlü Zeta adlı örgüt sorumlu tutuluyor. Meksika ordusunun uyuşturucu çeteleriyle mücadele için kurduğu Zeta adlı özel birim saf değiştirerek uyuşturucu çetelerine katılmıştı. Ancak son zamanlarda iki grup birbirine düşman oldu.

Meksika’da uyuşturucu ticaretiyle bağlantılı şiddet olayları yüzünden 2006 yılından bu yana 35 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

Aynı yıl göreve gelen Cumhurbaşkanı Felipe Calderon’un çetelere karşı savaş ilan etmesine ve kaçakçılığın yaygın olduğu bölgelerde binlerce asker konuşlandırmasına rağmen bir türlü şiddet olaylarının önüne geçilemedi.

XS
SM
MD
LG