Erişilebilirlik

Meksika ve Fransa’dan Amerika’ya Casusluk Tepkisi


Fransa ve Meksika, Amerikan Ulusal Güvenlik Dairesi’nin eski çalışanı Edward Snowden’ın açığa çıkardığı yeni casusluk suçlamalarının ardından Amerika’dan açıklama bekliyor

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Amerika Büyükelçisi’ni çağırarak, Amerikan Ulusal Güvenlik Dairesi’nin Fransız vatandaşlarına yönelik geniş çaplı casusluk yaptığına dair Le Monde gazetesinde yayınlanan habere ilişkin açıklama yapmasını istediğini söyledi.

Le Monde gazetesinde yayınlanan makalede Amerikan Ulusal Güvenlik Dairesi’nin Fransa’da bir ay boyunca on milyonlarca telefon konuşmasını dinlediği belirtiliyor. Dışişleri Bakanı Fabius, Ulusal Güvenlik Dairesi’ne yönelik casusluk iddialarının ‘şoke edici’ olduğunu kaydetti.

Öte yandan Meksika Dışişleri Bakanı, Alman Der Spiegel dergisinde yayınlanan ve Edward Snowden’in Ulusal Güvenlik Dairesi’ni Meksika eski Devlet Başkanı Felipe Calderon’un elektronik postalarına ulaştığı suçlamalarına ilişkin haberine büyük tepki gösterdi. Bakan, Ulusal Güvenlik Dairesi’nin yasa dışı olan bu faaliyetlerinin kabul edilemez olduğunu ve hem Meksika, hem de uluslararası hukuk kurallarını ihlal ettiğini söyledi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG