Erişilebilirlik

Meksika'da Sağlık Çalışanları Tıbbi Malzeme Eksikliğini Protesto Etti


Latin Amerika ülkesi Meksika’nın başkenti Mexico City’de sağlık çalışanları tıbbi koruyucu malzeme eksikliği nedeniyle protesto gösterisi düzenledi.

Corona virüsü taşıyan hastalara müdahale eden ve tedavilerini yürüten sağlık çalışanları, gerekli koruyucu ekipmana sahip olmamaktan şikayetçi. Bu sebeple onlarca sağlık çalışanı, başkent Mexico City’de düzenledikleri protesto gösterisinde bazı yolları trafiğe kapattı.

Sağlık çalışanları, Meksika hükümetinin kendilerine yeterli sayıda tıbbi malzeme sağlamadığını kaydediyor.

Protestoya katılanlardan biri olan hemşire Susana Ballesteros, kendilerinden aynı koruyucu malzemeleri ve N95 tipi maskeleri tekrar tekrar kullanmalarının istendiğini, bu nedenle çok sayıda meslektaşının hastalandığını ve hayatını kaybettiğini dile getirdi.

Başta hemşireler olmak üzere sağlık çalışanları aşırı iş yükünden de şikayetçi. Sağlık çalışanları, mevcut hasta yükü dışında üniversite mezunlarına vermekle yükümlü oldukları eğitimlerin devam ediyor olmasından da yakınıyor.

Meksika’da bugüne dek 71 bin 105 Corona virüsü vakası tespit edilirken 7.633 kişi enfeksiyon nedeniyle hayatını kaybetti.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG