Erişilebilirlik

Medvedev Aday Olacak mı Olmayacak mı?


Dimitri Medvedev NOEL ayininde
Dimitri Medvedev NOEL ayininde

Medvedev, Financial Times gazetesine verdiği demeçte, devlet başkanlığı için Putin ile rekabet etmesinin ülke için çok iyi bir senaryo olmayacağını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı, Başbakan’la arasının açılmakta olduğu yolundaki haberleri yalanladı, Putin ile aynı siyasi gücü temsil ettiklerini söyledi.

Medvedev, bir süre önce yaptığı bir konuşmada da gelecek yılki seçimlerde aday olup olmayacağını açıklamak için zamanın erken olduğunu belirtmişti.

Medvedev, halen başbakanlık görevinde bulunan eski Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in yetiştirdiği bir politikacı. Putin’in gelecek yıl Mart ayındaki seçimlerde aday olması bekleniyor.

Rusya anayasası arka arkaya iki dönemden fazla devlet başkanlığına izin vermiyor. Siyasal gözlemciler, Putin’in, üçüncü dönem başkanlık için yerini vekâleten Medvedev’e bıraktığı görüşünde.

O zamandan beri görev değişikliğinin danışıklı dövüş olduğu ve Medvedev’in görev süresi gelecek yıl dolduğunda, devlet başkanlığının tekrar Putin’e geçeceği ileri sürülüyor.

Medvedev, demecinde, Başkan Barack Obama’nın gelecek yılki seçimi kazanarak bir dört yıl daha görev yapmasını istediğini de belirtiyor.

XS
SM
MD
LG