Erişilebilirlik

McGurk: 'Tüm YPG Güçleri Menbiç’ten Ayrılarak Fırat’ın Doğusuna Çekilecek'


ABD’nin IŞİD Karşıtı Koalisyon Özel Temsilcisi Brett McGurk, tüm YPG güçlerinin Menbiç’ten ayrılarak Fırat’ın doğusuna çekileceğini açıkladı.

McGurk, Twitter hesabı üzerinden paylaştığı mesajında, “Kilometretaşı: Tüm YPG birimleri, yerel birimlerin IŞİD’den sonra güvenliği sağlamasına yönelik eğitimlerini tamamlamasının ardından Menbiç’ten ayrılarak Fırat’ın doğusuna dönecek” ifadesini kullandı.

Yerel güçlerin evlerini savunmada eğitilmesi ve desteklenmelerini IŞİD’in bir daha dönememesini sağlamanın en iyi formülü olarak tanımlayan McGurk, koalisyon olarak bu çabayı hayata geçirmelerinden gurur duyduklarını belirtti.

McGurk, YPG’nin de içerisinde olduğu, Fırat’ın doğusundaki Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) IŞİD’i, Rakka’da izole etmek için ilerleyişini sürdürürken, Iraklı güçlerin de Musul’un daha da içlerine ilerlemekte olduğunu kaydetti.

Suriye’nin kuzeyinde stratejik öneme sahip Menbiç geçen Ağustos ayında IŞİD’den geri alınmıştı. Operasyonu düzenleyen SDG’nin içerisinde YPG unsurlarının bulunması Türkiye’nin tepkisini çekmiş, konu Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerde gerilime neden olmuştu.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG