Erişilebilirlik

McGurk Tabka’da İncelemelerde Bulundu


McGurk Tabka’da İncelemelerde Bulundu
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:57 0:00

Uluslararası IŞİD’le Mücadele Koalisyonu’nun Amerika Özel Temsilcisi Brett McGurk Perşembe günü bir zamanlar IŞİD’in güçlü kalelerinden biri olan ve Suriye’nin en büyük barajlarından birinin bulunduğu Tabka’da incelemelerde bulundu.

Bu, son dönemde Rakka çevresinde ele geçirilen bir bölgeye yapılan en üst düzey ziyaret oldu.

Kürt ANA Haber Ajansı’na göre Brett McGurk, insani yardımın yapıldığı bir depoda incelemelerde bulundu ve yerel yetkililerle biraraya geldi.

McGurk’ün ziyareti Rakka’nın kuzeyinde son dönemde oluşturulan Rakka Sivil Konseyi’nin üyeleriyle görüşmesinin ardından geldi.

Amerikalı bir yetkili ziyaretin amacının koalisyonun askeri ve sivil etkinliklerini koordine etmek olduğunu kaydetti.

Rakka için savaş Haziran’ın ilk günlerinde başladı. Kentin IŞİD’den geri alınmasına Kürt güçler liderlik ediyor, koalisyon da havadan destek veriyor. Kente doğru ağır ilerleniyor.

Rakka tamamen kuşatıldı

Bu arada Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Amerika’nın destekledikleri güçlerin IŞİD’in kontrolündeki Rakka’yı tamamen kuşattığını ve militanların güneyden son kaçış yolunun da kapatıldığını belirtti.

Kürt güçlerin ağırlıkta olduğu Suriye Demokratik Güçleri bu ay başında Rakka’nın alınması için operasyon başlatmıştı. Bu güçler daha önce Rakka’nın son çıkış yolunu da kapamak üzere olduklarını belirtmişlerdi.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG