Erişilebilirlik

McGurk: "Rakka Konusunda Türkiye İle Danışma İçinde Olacağız"


Amerika’nın IŞİD Karşıtı Koalisyon Özel Temsilcisi Brett McGurk Ürdün’ün başkenti Amman’da Rakka ve Musul operasyonlarına değindi.

Rakka’ya yönelik operasyonun ilk safhasının başladığını belirten McGurk bu operasyonun bölüm bölüm olacağını vurguladı. Brett McGurk, bunun da alandaki ortaklarımız Suriye Demokratik Güçleri ve bölgedeki müttefiklerimizle özellikle de Türkiye ile danışılarak yapılacağını söyledi.

McGurk, Amerika Genelkurmay Başkanı Dunford’un Rakka operasyonuyla ilgili görüşmelerde bulunmak için Türkiye’de olduğunu hatırlattı.

Rakka operasyonunda birbirini takip eden safhalar olcağını kaydeden Özel Temsilci IŞİD’in Rakka’dan çıkartılacağını söyledi. McGurk bunu yaparken de Suriye’nin güneyine odaklanacaklarını da kaydetti. McGurk, Ürdün’ün sınırında tehlike olmaması için Ürdünlülerle çalıştıklarını da kaydetti.

McGurk, önceliklerinin IŞİD’den alınan topraklara yerel güçlerin yerleştirilmesi olduğunu söyledi.

Rakka’yı özgürleştiren güçlerin bölgeden Araplar olmasını istediklerini belirten McGurk, bu savaşçıların birçoğunu eğittiklerini ve operasyon ilerledikçe bunların katılımlarının da artacağını kaydetti.

“Tabi ki Suriye Demokratik Güçleri ile yakın şekilde çalışıyoruz diyen” McGurk, IŞİD ile savaştıklarında onlara hava desteği sağlıyoruz, bununRakka’nın kuzeyine doğru ilerlediklerinde koordine edilmesi ve devam etmesi gerekiyor” dedi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG