Erişilebilirlik

McGurk: IŞİD’i Nokta Atışıyla Vuruyoruz


IŞİD’le mücadele için ABD öncülüğünde oluşturulan koalisyonun Özel Temsilcisi, Musul’u örgütten geri almak için sürdürülen askeri operasyonun, giderek artan bir direnişle karşılaştığını kaydetti.

Pazar günü Ürdün’ün başkenti Amman’da gazetecilere konuşan Bret McGurk, IŞİD’le mücadele için kurulan uluslararası koalisyon güçlerinin örgüt liderlerine yönelik operasyonlarını arttırdığını da bildirdi.

McGurk, örgütün acımasız infazcılarından biri olan Cihatçı John’un Amerika’ya ait insansız hava araçlarıyla öldürülmesine şu sözlerle dikkat çekti.

“Cihatçı John’ı, Rakka sokaklarında tam olarak nerede olduğunu net biçimde tespit ederek ve kimse zarar görmeden bulduk. Liderleri buluyoruz ve onları öldürüyoruz. Bu böyle olmaya devam edecek. Dolayısıyla IŞİD, koalisyon güçlerinin bunu nasıl yapabildiği konusunda hayli gergin. İnternet kafelere ulaşımı kesmeye başladılar ve buna benzer daha pek çok şey yapıyorlar. Çünkü giderek daha da gergin hale geldiler. Zaten öyle de olmalılar.”

McGurk, koalisyon güçlerinin hemen her gün Musul’da nokta atışı şeklinde operasyonlar yaptığını da kaydetti.

Irak’ın Bağdat’tan sonraki ikinci büyük kenti Musul, 2014 yılının ortalarından bu yana IŞİD örgütünün kontrolünde. ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin IŞİD hedeflerine yönelik hava saldırıları da aynı yılın Ağustos ayında başlatıldı.

Irak ordusunun yanı sıra hükümet yanlısı gruplar da IŞİD’e karşı savaş ilan etse de, ciddi bir mücadele başlatmış değil.

McGurk operasyonların yanı sıra, Ürdün, Malezya ve Birleşik Arap Emirlikleri hükümetleriyle işbirliği içinde örgüte karşı Youtube, Facebook gibi sosyal medya ağları üzerinden de propaganda kampanyası başlatıldığını bildirdi.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG