Erişilebilirlik

McGurk Ankara'da Temaslarda Bulundu


ABD ile Türkiye arasında Suriye'deki Kürt yapılanması YPG-PYD geriliminde diyalog kanallarının açık tutulmasına rağmen uzlaşma sağlanamıyor.

Amerika Savunma Bakanı Jim Mattis, Türkiye’ye, YPG’ye verilen silahların Rakka operasyonunun tamamlanmasından sonra geri alınacağı güvencesi sunan bir mektup yollamıştı. Ancak mektup sonrasında Bakan’ın Almanya’ya giderken uçakta yaptığı açıklamada Rakka Operasyonu sonrasında da ABD’nin Suriye’deki PYD-YPG yapılanmasına silah sağlamaya devam edileceğini açıklaması, Ankara'da tepkiyle karşılandı.

Bu açıklama sonrasında ise ABD Savunma Bakanı James Mattis ile Türk Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, iki gün önce Brüksel'de ikili görüşme yapmıştı. Şimdi de Uluslararası IŞİD’le Mücadele Koalisyonu’nun ABD Özel Temsilcisi Brett McGurk, Ankara'da.

McGurk, Milli Savunma Bakanlığı'nda askeri yetkilerle görüşmelerde bulundu. Ayrıca Dışişleri Bakanlığı'nda misafir edildi. McGurk, Dışişleri Bakanlığı’nda Müsteşar Yardımcısı Sedat Önal ile görüştü. Savunma Bakanlığı McGurk'un temasları hakkında bilgi vermedi ancak Bakan Işık ile görüşmesinin sözkonusu olmadığı duyuruldu.

McGurk, Türkiye temasları öncesinde Suriye'de incelemelerde bulundu. Amerikalı yetkili, Suriye’de bulunduğu sırasında, terör örgütü IŞİD'den kurtarılan bölgeleri gezdi. McGurk, gittiği yerlerden twitter üzerinden fotoğraf paylaşımında da bulundu.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG