Erişilebilirlik

Mavi Adam Grubundan Orkestralı Gösteri


Mavi Adam Grubundan Orkestralı Gösteri
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:22 0:00
New York’ta 20 yıl önce yaptıkları ilk gösteriden bu yana Blue Man - Mavi Adam grubu dünyayı dolaştı ve milyonlar gösterilerini izledi. Davullara ve birbirlerine vurarak sessiz bir tür hokkabazlık yapıyorlar. Yüzlerini kobalt mavisine boyayan ve siyah giyinen oyuncular Los Angeles’taki yeni gösterilerine diğer ülkelerden gelen müzisyenler ve bir orkestra eşliğinde çıktı.

Dünya çapında 25 milyon kişi onları izledi. Ancak sahneye bir orkestra eşliğinde ilk kez çıktılar.

Bu Blue Man grubunun yeni gösterisi ve gösteriye Hollywood Bowl Orkestrası ile beraber sahneye çıktılar. Orkestra Şefi Thomas Wilkins bu gösteri için Blue Man grubunun orkestral müzik çalmayı öğrendiğini söylüyor.

Wilkins: “Gösterinin bir parçası grubun katılımı ve orkestrayla işbirliği ile ilgili. Ama gösteri orkestra ve müziği merkez alıyor. Bu çok güzel ve onlar için de farklı bir deneyim.”

İlk başta Blue Man grubu Broadway’de üç masmavi adamın vurmalı çalgılar ve yaptıkları sessiz hareketlerle seyirciyi şaşırtmayı hedefliyordu. Konu ve söz yoktu. Bu gerçeküstü gösteri birkaç farklı grup tarafından aynı anda farklı Amerikan kentlerinde sergileniyordu.

Wilkins bu gösterinin orkestra merkezli olduğunu söylüyor: “Bir aranjör grubun gösterilerine uygun müzik besteledi ki onların ritmik hareketleriyle uyumlu olsun.”

Bu görüntüde grup sahneyi dünyanın farklı yerlerinden gelen müzisyenlerle paylaşıyor. Bunlardan ikisi trompetçi Natsuki Tamura ve Brezilyalı grup Monobloco. Grup her zamanki gibi konuşmuyor ancak Blue Man’in kurucularından Philip Stanton müziğin ve komik hareketlerin kültürel sınırların ötesine geçtiğini söylüyor: “Bence Blue Man bize yaratıcılığımızı kullanma olanağını sunuyor. Bu Blue Man’in temelinde yatan öğe. Biz bu hislerin dünyanın her yanındaki insanlar için geçerli olduğunu düşünüyoruz.”

Victor Solomon buraya ailesiyle gelmiş ve gösteriyi beğenmiş: “Herkes gülüyordu. Bebeklerden yaşlılara herkes güldü. Çok renkliydi.”

Blue Man Gurubu bu yeni gösterinin de birçok farklı şehirde farklı orkestralarla sahneye koyulmasını umuyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG