Erişilebilirlik

ABD Savunma Bakanı Türkiye’ye Gidiyor


ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, gelecek hafta Türkiye, Ürdün ve Ukrayna'yı ziyaret edecek.

ABD Savunma Bakanlığı, Mattis’in ziyaretinin Ürdün’le başlayacağını duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada Mattis’in Ürdün Kralı Abdullah ile görüşeceği kaydedildi.

Mattis, Ürdün ziyaretinin ardından Türkiye'ye gidecek ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dahil üst düzey yetkililerle görüşecek.

Açıklamada, "Savunma Bakanı Mattis, ABD'nin bir NATO müttefiki ve stratejik ortağı olan Türkiye'ye duyduğu sarsılmaz bağlılığın altını çizecek. Bölgesel istikrarı artırmak için işbirliği çabalarını ve Türkiye'nin, PKK ile mücadele dahil haklı güvenlik endişelerini gidermeye nasıl yardımcı olabileceğini ele alacak" denildi.

Mattis’in Kiev’de de Ukrayna Savunma Bakanı Stepan Poltorak ve Devlet Başkanı Petro Poroshenko ile görüşeceği belirtildi.

Trump yönetiminin, Rusya destekli ayrılıkçılara savunma silahları sağlamayı planladığı bir dönemde, Mattis’in ziyareti büyük önem taşıyor.

Mattis’in, Ürdün, Türkiye ve Ukrayna ziyaretlerinde, Washington’un müttefiklerine verdiği öneme vurgu yapması bekleniyor. Jim Mattis, savunma bakanı olarak Ürdün ve Ukrayna’yı ilk defa ziyaret edecek.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG