Erişilebilirlik

Mars'ın Tadı Kaçtı


mars
mars

Mars şirketi ürünlerinden birinde plastik çıkınca 55 ülkede bazı ürünlerini geri çağırdı. Bu ülkelerin hangileri olduğu henüz açıklanmış değil. Etkilenen ürünler ise, Mars Milky Way, Snickers, Celebrations ve Mini Mix olarak açıklandı

Amerikan çikolata üreticisi Mars, ürünlerinden birinde plastik bulunmasının ardından harekete geçti. Şirket Avrupa’dakiler de dahil 55 ülkede bazı ürünlerini geri çağırdığını açıkladı.

Şirketin Hollanda’daki sözcüsü Roel Govers, daha fazla bilgi vermeyi reddederken şirketin daha sonra açıklama yapacağını kaydetti.

Durumdan etkilenen ülkeler açıklanmıyor. Ancak Almanya’daki Mars etkilenen ülkelerden birinin Almanya olduğunu açıkladı. Şirket geri çağrılan ürünlerin raf ömrü 17 Haziran 2016 ile 8 Ocak 2017 tarihleri arasında biten ürünleri kapsadığını belirtti.

Şirketten yapılan açıklamada uzun üretim tarihleri seçilmesindeki amacın bütün etkilenmiş olabilecek ürünleri kapsamak olduğu kaydedildi. Şirket ayrıca gıda güvenlik yetkilileri ile yakın temas halinde olunduğunu da belirtti.

Alman Haber Ajansı’nın Almanya’daki şirket yetkililerine dayandırdığı habere göre söz konusu ürünler bu yılbaşında Hollanda’da üretildi.

Hollanda gıda güvenliği yetkilileri internet sitesinde Mars’ın basın bildirisini yayınladı. Buna göre bir ürün de boğulmaya neden olabilecek bir plastik bulundu. Etkilenen ürünlerin listesi ise: Mars Milky Way, Snickers, Celebrations ve Mini Mix.

Mars ailesi adeta kapalı kutu olan şirketin sahibi. Şirket, aileyi ülkenin en zenginlerden biri haline getirmiş durumda.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG