Erişilebilirlik

Maria’nın ‘Öfkesi’ Dinmedi


Maria Kasırgası saatte 205 kilometre hıza ulaşan rüzgarlarla Turks and Caicos adalarına doğru ilerliyor. Miami’de bulunan Ulusal Kasırga Merkezi’ne göre “Kategori 3” büyüklüğündeki kasırga Grand Turk adasının 90 kilometre kuzeyinde bulunuyor. Kasırga saatte 13 kilometre hızla kuzey batıya ilerliyor.

Turks and Caicos adaları ve Bahamalar’ın güney doğusu için Kasırga uyarısı yapıldı. Maria’nın gelecek 48 saat içinde yavaşlaması bekleniyor.

ABD’den Porto Rika’ya Yardım

New York Valisi Andrew Cuomo, bir hafta içinde ikinci kez Karayipler’e giderek Maria Kasırgası’nın verdiği zararı yerinde inceliyor. Cuomo, Porto Riko Valisi Ricardo Rossello’nun New York’lu meslektaşından yardım istemesinin ardından adaya doğru yola çıktı.

Cuomo geçen hafta ise Irma Kasırgası’nın verdiği zararı yerinde incelemek için Virgin Adaları’na gitmişti.

New York eyaleti, Porto Riko ve Virgin Adaları’na 240 ulusal muhafız göndererek enkaz kaldırma ve yeniden yapılanma çalışmalarına destek verecek. New York, ayrıca içme suyu, hazır gıda, elektrik jeneratörleri ve diğer ihtiyaç malzemelerini de göndermeye hazırlanıyor.

Maine eyaletinden de Virgin Adaları’na yeniden yapılanma çalışmalarına destek vermek için kritik iletişim ihtiyaçlarını karşılayacak ekipler yönlendiriyor. Ordunun sivillerin ihtiyaçlarını hızlı karşılayabilmesi için iletişim hatları kurulacak.

Karayipler’de 27 kişi öldü

Maria Kasırgası Karayipler’de en az 27 kişinin ölümüne neden oldu.

Dominika adasında en az 15 kişi, Porto Riko’daysa altı kişi hayatını kaybetti. Haiti’de üç, Guadeloupe’de iki, Dominik Cumhuriyeti’nde ise bir kişi öldü.

Dominik Cumhuriyeti’nde birçok nehir, yatağından taşarak çok sayıda köprünün yıkılmasına yol açtı. Sular birçok otoyolun da zarar görmesine neden oldu. Ada ülkesinde 300 bin kadar eve de elektrik verilemiyor.

Porto Riko’da ise jeneratörlerin bozulması ya da yakıtının bitmesi nedeniyle en az iki büyük otelden yüzlerce kişi tahliye edildi. Adanın havaalanının açılmasını bekleyen aileler çocuklarını geçici olarak Amerika’daki okullara yerleştirmeyi planlıyor.

STÜDYO VOA

ABD Anayasa Mahkemesi Trump’ın dokunulmazlık iddialarını görüşüyor – 25 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG