Erişilebilirlik

Mardin’de Kayyuma Suikast


Muhammed Fatih Safitürk
Muhammed Fatih Safitürk

PKK tarafından düzenlenen bombalı saldırının ardından ağır yaralı olarak Gaziantep’e kaldırılan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk, bu sabah yaşamını yitirdi. Olayın ardından başlatılan soruşturmada, aralarında kaymakamlık çalışanlarının da bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı. Olayda yaralanan 3 kişi de tedavilerinin ardından bilgilerine başvurulmak üzere emniyete götürüldü. Gözaltına alınanlardan ikisi serbest bırakıldı.

Kayyum olarak atanan kaymakamlarla ilgili bir toplantıya katılmak üzere Ankara’ya giden Safitürk, saldırı günü göreve başlamıştı. Emniyet birimleri bombanın binaya nasıl sokulduğunu tespit etmeye çalışıyor. Güvenlik birimlerine göre bomba ya Kaymakam ilçe dışındayken makam odasına konuldu ve dün uzaktan kumanda ile patlatıldı ya da hediye paketi olarak gönderildi ve paket açılırken patladı.

Safitürk, İçişleri Bakanlığı tarafından 11 Eylül'de 28 belediye yapılan görevlendirmeler sırasında, eş başkanları görevden alınan Derik ilçe Belediyesine kayyum olarak atanmıştı. PKK belediye başkanı olarak atanan kayyumları hedef alacağını açıklamıştı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG