Erişilebilirlik

Martin Luther King Anıtı Açıldı


Martin Luther King Anıtı Açıldı
Martin Luther King Anıtı Açıldı

Başkan Barack Obama, Washington’da medeni haklar lideri Martin Luther King için dikilen anıtın açılışında yaptığı konuşmada Amerika’nın daha iyi bir ülke kurma mücadelesi verirken için King’i örnek alması gerektiğini söyledi.

Amerika’nın ilk siyah başkanı olan Obama konuşmasında King’in Amerika’nın vicdanını harekete geçirdiğini ve ırk eşitliği kampanyasıyla ülke birliğinin daha mükemmel olmasını sağladığını belirtti.

Anıtın, medeni haklar hareketi liderlerinin ortak başarısını yansıttığını vurgulayan Obama, aynı zamanda değişim getiren herkesin gücü ve cesaretinin bir kanıtı olduğunu söyledi.

Yaklaşık 50 bin kişinin katıldığı açılış töreninde medeni haklar liderleri ve siyasetçiler konuşmalar yaparken müzik gösterileri de düzenlendi.

Yaklaşık 9 metre yüksekliğindeki anıt, Washington’daki Ulusal Açık Hava Parkı’nda bir başkan ya da savaşa ithaf edilmeyen tek anıt oluyor.

Anıt aynı zamanda Park’ta bir siyah Amerikalı için dikilen ilk anıt da oluyor. Beyaz bir granitten oyulan King’in heykelinin göğe uzandığı anıt 15 yılda tamamlandı ve 120 milyon dolara maloldu. Anıtda Nobel Barış Ödülü sahibi King’i bazı ünlü sözleri de yeralıyor.

Martin Luther King, 1968’de Tennessee eyaletinin Memphis kentinde öldürülmüştü.

XS
SM
MD
LG