Erişilebilirlik

Manafort-Gates Davasında Konuşma Yasağı Getirildi


Başkan Donald Trump’ın eski seçim kampanyası başkanı Paul Manafort ve iş ortağı Rick Gates’in ceza davasına bakan federal yargıç, potansiyel görgü tanıkları ve avukatlar dahil davada tüm ilgili taraflara konuşma yasağı getirdi.

Washington Bölge Mahkemesi Yargıcı Amy Berman Jackson, beş gün önce böyle bir karar alacağının sinyalini vermişti. Jackson bugün yayınladığı iki sayfalık karar gerekçesinde, bu konuda görüş beyan etmeleri için düne kadar süre verdiği taraflardan bu uygulamaya yönelik bir itiraz gelmediğini belirtti.

Jackson aldığı kararla, davalıların adil şekilde yargılanmasını temin etmek için medya ve halka açık platformlarda herhangi bir önyargı yaratabilecek açıklama yapılmasını yasakladığını duyurdu. Karar, davada oluşturulacak jürinin duruşma öncesindeki açıklamalardan etkilenmemiş olmasını sağlamayı da amaçlıyor.

Donald Trump’ın 2016 başkanlık kampanyasında Rusya’yla işbirliği yapılıp-yapılmadığına ilişkin soruşturmada ilk suçlamalar, Trump kampanyasının iki eski yetkilisi, Paul Manafort ve Rick Gates’e yöneltilmişti. Özel savcı Robert Mueller’ın ofisinden yapılan açıklamada ayrıca Trump kampanyasına katkıda bulunan George Papadopoulos’un Rusya soruşturması kapsamında FBI’a yalan beyanda bulunduğu iddiasını kabul ettiği açıklanmıştı.

Trump kampanyasına kısa süre başkanlık yapan Paul Manafort, FBI’ın Washington bürosuna teslim olmuş ve eski ortağı Rick Gates’le birlikte çıkarıldığı federal mahkemede suçlu olmadığını söylemişti.

Manafort ve Gates, Ukrayna adına yürüttükleri lobicilik faaliyeti kapsamında komplo kurmak, yalan beyanda bulunmak ve kara para aklamakla suçlanıyor.

İkisi de ev hapsinde.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG