Erişilebilirlik

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten İyimser Tablo


New York’ta Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu ve Goldman Sachs tarafından düzenlenen Türkiye Yatırım Konferansı’nda yabancı yatırımcılara Türk ekonomisi, Türkiye’deki yatırım olanakları ve teşvikler anlatıldı. Toplantının ana konuşmacısı Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu sabah New York Borsası’nın açılış gongunu çaldı.

Toplantıda yaptığı konuşmada katılımcılara Türkiye’nin mali politikalarını anlatan Mehmet Şimşek, “Kontrollü yumuşak inişteyiz, ancak gelecek yıldan itibaren yüzde 5 düzeyindeki büyümeyi yıllar içinde tekrarlamayı umuyoruz,” diye konuştu.

Bakan Şimşek, 2050 için de dünyada en büyük 10, Avrupa’da ise ilk üç içine girme hedefini tekrarladı.

Konuşmacılar arasında DEİK İcra Kurulu Başkanı Rona Yırcalı da yer aldı. Yırcalı yatırım konferansı öncesinde New York’ta Melek Çağlar’ın sorularını yanıtladı. Yırcalı, Amerika'yla ticaretin istenilen düzeyde olmadığını söyledi:

Yırcalı: 'Amerika ile Ticaret İstenilen Düzeyde Değil'
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:11:29 0:00
  • 16x9 Image

    Melek Çağlar

    Melek, meslek yaşamına yazılı basında başladı. Haftalık Barometre gazetesinde muhabir ve Management-Marketing sayfa editörü olarak çalıştıktan sonra 1990’lı yılların başında aynı gazetenin Yazı İşleri Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Meslek yaşamına kısa bir ara verip İngiliz Kraliyet bursuyla City University London’da gazetecilik eğitimi aldı. 1994 yılında Amerika’ya yerleşmeden önce Hürriyet gazetesinde çalıştı. Meslek yaşamına halen Internet, radyo ve televizyon yayıncılığı yapan Amerika’nın Sesi’nde devam ediyor. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olan Melek, yüksek lisans derecesini 2002 yılında tamamladığı George Washington Üniversitesi MBA programından aldı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG