Erişilebilirlik

Malinowski Suriye Muhalefetiyle Görüştü


Amerika Dışişleri Bakanı’nın Demokrasi, İnsan Hakları ve Çalışma İşlerinden Sorumlu Yardımcısı Tom Malinowski, Türkiye’de Suriyeli sivil toplum ve muhalefet temsilcileriyle görüştü ve Obama yönetiminin destek sözünü tekrarladı

Amerika Dışişleri Bakanı’nın Demokrasi, İnsan Hakları ve Çalışma İşlerinden Sorumlu Yardımcısı Tom Malinowski, Suriye’nin geleceği için yapılacak bütün görüşmelere sivil toplum temsilcilerinin de katılmasının önemini vurguladı. ABD Dışişleri Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre, 4-7 Şubat tarihlerinde Suriyeli muhalefet ve sivil toplum temsilcileriyle yaptığı görüşmelerde Malinowski, bugün Suriye’de sivil toplum liderlerinin hayati hizmetler verdiğini, yardım dağıtımını koordine ettiğini, ateşkes için çalıştığını, şiddete hedef olanları kurtardığını, insan hakları ihlallerini kayda geçirdiğini ve belgelediğini, radikalleşmeyle mücadele ettiğini ve siyasi geçiş için temel oluşturmaya çabaladığını söyledi.

Tom Malinowski, muhalefet ve sivil toplum temsilcilerinin Esat rejimi ve radikal örgütlerden aldığı tehditleri de gündeme getirdi ve Amerika’nın desteğinin süreceği konusunda söz verdi. Amerikalı yetkili, Amerika’nın Suriyeli insan hakları savunucuları ve medya temsilcilerine desteğinin süreceğini tekrarladı ve binlerce siyasi mahkumun serbest bırakılması çağrısında bulundu. Amerika’nın aralarında Mazen Darwish and Razan Zeitouneh’in de bulunduğu mahkumların geleceğinden büyük kaygı duuyduğunu belirten Tom Malinowski, Suriye halkının adaleti hakettiğini, korkunç insan hakları ihlalleri ve bombalardan kurtulması ve kendi hükümetini kendi seçme hakkı olması gerektiğini bildirdi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Malinowski ve toplantilara katılan Suriyeli muhalefet ve sivil toplum liderleri, IŞİD’in Esat rejiminin demokratik muhalefeti ve halkın isteklerini bastırmasından doğduğu konusunda görüşbirliği belirttiler. Görüşmeciler ayrıca Esat rejimiyle IŞİD’in dehşet verici cinayetlerini kınadılar.

Malinowski, Amerika’nın ciddi tehditler alan Suriyeli muhaliflerin yanında olduğunu tekrarladı ve bütün Suriyeliler için temel insan haklarını güvence altına alma çabalarına devam etmelerini istedi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG