Erişilebilirlik

Mali'de Yeni Çatışmalar


Mali ordusu bir yandan Fransa ve komşu Afrika ülkelerinin sağladığı askeri destekle, kalan şeriatçı militanları temizlemeye çalışırken bugün ülkenin iki ayrı yerinde yeni çatışmalar çıktı.

Bölgedeki Amerika'nın Sesi muhabiri, isyancı Tuaregler'den oluşan MLNA grubunun Tessalit yakınlarında adı belirlenemeyen bir silahlı grupla çatışmaya girdiğini bildirdi.

Dün Tessalit'teki MLNA karargahı yakınında bomba yüklü bir araç patlamış, patlamada aralarında iki intihar bombacısının da bulunduğu beş kişi ölmüştü.

Bu arada Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Fransız ve Çad kuvvetlerinin Cezayir sınırı yakınlarındaki dağlık İfoghas bölgesinde militanlarla çatışmaya girdiğini bildirdi. Hollanda, şeriatçı militanların büyük bir kısmının bu bölgede gizlendiğine inandıklarını söyledi.

Dün Çad hükümetinden yapılan açıklamada da, İfoghas'taki çatışmalarda 13 Çad askeri ve 65 şeriatçı militanın öldüğü belirtildi.

Çad Mali'de 1600 asker bulunduruyor.

Fransa İslamcı militanların Mali'de güç kazanarak başkente doğru ilerlemesinin ardından geçen ay bu ülkeye müdahale kararı almıştı. Mali ordusunun toparlanmasının ve komşu Afrika ülkelerinin yardıma gelmesinin ardından Fransa askerlerini Mali'den çekmeye hazırlandığını açıklamıştı.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları, gerilim artıyor – 23 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG