Erişilebilirlik

Mali'de İlk Ebola Ölümü


Liberya'nın başkenti Monrovia'da Ebola bulaşmış olabileceği kuşkusuyla muayene olmayı bekleyenler
Liberya'nın başkenti Monrovia'da Ebola bulaşmış olabileceği kuşkusuyla muayene olmayı bekleyenler

Birleşmiş Milletler, Ebola hastalığına ilk kurbanını veren Mali’ye bir ton tıbbi malzeme gönderdi.

Gönderilen malzemeler içinde kişisel korunma malzemeleri, naylon eldivenler ve maske bulunuyor.

Dünya Gıda Programı’nın Batı Afrika’dan sorumlu direktörü Denise Brown, Ebola krizine müdahalede süratli davranılması gerektiğini, BM dairelerinin yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.

Mali’de tedavi gören 2 yaşındaki bir Gineli kız çocuğu, kurtarılamamıştı.

Dünya Sağlık Örgütü, kız çocuğunun Mali’ye otobüsle getirildiğini ve hastalığı diğer otobüs yolcularına da bulaştırmış olabileceğini açıkladı.

Gine, Liberya ve Sierra Leone’de hastalık 5 bine yakın kişiyi öldürdü ve 10 bin kişinin hastalığa yakalandığı belirtiliyor. Dünya Sağlık Örgütü, bazı ailelerin hastaları evlerde tedavi etmeye çalışması yüzünden rakamın yüksek olabileceği uyarısında bulunuyor.

Bu arada Illinois eyaleti valisi Pat Quinn, üç Batı Afrika ülkesinden gelen ve yüksek risk altındaki kişilerin zorunlu olarak 21 gün karantinaya alınması emri verdi. Talimat, yalnızca Ebola hastalarıyla temas edenleri kapsıyor. Benzer talimatlar New York ve New Jersey eyaletlerinde de alındı.

Ebola hastalığının kuluçka dönemi 21 gün sürüyor. Bundan dolayı yüksek risk kategorisi altında bulunan kişilerin bu süre boyunca müşahede altında tutulmasına çalışılıyor.

Başkan Barack Obama haftalık radyo konuşmasında, Amerikalılar’a yaptığı çağrıda kılavuzlarının “korku değil, gerçekler” olması gerektiğini söyledi. Başkan, hastalığa yakalanmanın “kolay olmadığı” açıklamasını yineledi.

Ebola hastalığı, hasta kişinin vücut sıvılarıyla doğrudan temas sonucu bulaşıyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG