Erişilebilirlik

Malezya: 'Enkaz Kayıp Uçağa Ait'


Malezya Başbakanı Necip Rezzak, Hint Okyanusu’ndaki Reunion Adası’nda bulunan uçak kanadı parçasının, 17 ay önce kaybolan Malezya Havayolları MH370 sefer sayılı yolcu uçağına ait olduğunu açıkladı
Malezya Başbakanı Necip Rezzak, Hint Okyanusu’ndaki Reunion Adası’nda bulunan uçak kanadı parçasının, 17 ay önce kaybolan Malezya Havayolları MH370 sefer sayılı yolcu uçağına ait olduğunu açıkladı

Malezya Başbakanı Necip Rezzak, Hint Okyanusu’ndaki Reunion Adası’nda bulunan uçak kanadı parçasının, 17 ay önce kaybolan Malezya Havayolları MH370 sefer sayılı yolcu uçağına ait olduğunu açıkladı.

Uçağın Hint Okyanusu’nda kaybolmasının üzerinden 515 gün geçtiğini söyleyen Rezzak, televizyonda yaptığı açıklamada, uzmanların Reunion’da bulunan enkazın kaybolan uçağa ait olduğunu doğruladığını bildirdi.

Malezya Havayolları uçakta kaybolan 239 yolcu ve mürettebatın ailelerine ve dostlarına taziye dileklerinde bulundu. Havayolu şirketi yazılı açıklamasında bulunan bu enkazın, uçağın kaybolmasından bu yana yaşanan en önemli gelişme olduğunu, yakın bir zamana bu sırrın çözülmesini sağlayacak yeni enkaz parçaları bulunmasının umulduğunu belirtti.

Ancak enkazı Paris’te inceleyen Fransız uzmanlar kesin konuşmayı reddediyor. Bununla birlikte bir Fransız savcı, enkazın kayıp uçağa ait olduğu yönünde “güçlü varsayım” olduğunu söyledi.

Ufak da olsa bir umut bekleyen yolcu yakınları, bu enkaz parçasının kendilerini tatmin etmediğini bildirdi. Bazıları, tüm uçak bulununcaya kadar da yanıtlanmamış çok soru olduğunu belirtiyor.

Fransız sömürgesi olan Reunion Adası, Hint Okyanusu’nda Madagaskar’la Mauritius arasındayer alıyor. Ada, Kuala Lumpur-Pekin seferini yapan Boeing 777 uçağının radarlardan kaybolduğu noktadan binlerce kilometre uzakta. Enkazı Hint Okyanusu akıntısının binlerce kilometre sürüklemiş olması oldukça güçlü bir tahmin.

Uzmanlar Avustralya kıyılarına kadar Hint Okyanusu’nda ayrıntılı arama yürüttü, ancak bir bulguya rastlayamadı. MH370 uçağının olumsuz hava koşullarınca, hava korsanları tarafından, hatta pilot tarafından kasıtlı olarak düşürülmüş olabileceği olasılıkları üzerinde duruldu. Ancak kesin bir karara varılamadı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG