Erişilebilirlik

Mahkeme New York'taki Protestoculara Kısmen Destek Verdi


Polisin zorla tahliyesine karşı çıkan çok sayıda gösterici gözaltına alındı
Polisin zorla tahliyesine karşı çıkan çok sayıda gösterici gözaltına alındı

New York’ta mahkeme, polis tarafından dün sabah zorla tahliye edilen “Wall Street’i İşgal” göstericilerinin eylem yaptıkları parka geri dönmesine izin verdi.

New York Eyaleti Yüksek Mahkemesi, protestocuların Manhattan'daki finans kuruluşlarının yoğun olduğu semtte bulunan Zuccotti Park’a dönmesine izin verdi. Ancak protestocular parkta çadır kuramayacak.

New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg parkın temizlik için boşaltıldığını, çadır ve uyku tulumlarının yangın tehlikesi yarattığını söyledi. Mahkeme bu konuda New York Belediyesi'ni haklı buldu.

New York Belediye Başkanı, dün sabahki tahliye sırasında direnen 200 kişinin gözaltına alındığını bildirdi. Polisin göstericileri bölgeden uzaklaştırmasının ardından temizlik işçileri çadırkente dönen parkı derhal temizlemeye girişti.

Göstericiler parka çadırlarıyla dönmek için üst mahkemeye başvursa da mahkeme yargıcı Michael Stallman, göstericilerin ifade özgürlüğü konusundaki anayasal haklarının, belediyenin uyguladığı çadır ve uyku tulumu yasağıyla ihlal edilmediği kararına vardı.

“Wall Street’i İşgal” gösterileri 17 Eylül’de Zuccotti Parkı’nda küçük bir grup tarafından başlatılmıştı. Grup büyük şirketlerin açgözlülüğünü ve zenginlerle yoksullar arasındaki gelir uçurumunu protesto etmeye çalışıyordu.

İşgal protestoları zaman içinde Amerika’nın birçok ve dünyanın bazı kentlerine sıçradı.

XS
SM
MD
LG