Erişilebilirlik

Macworld Expo Fuarında Akıllı Telefon Uygulamaları Tanıtıldı


Macworld Expo Fuarında Akıllı Telefon Uygulamaları Tanıtıldı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:38 0:00

Dizüstü bilgisayarlardan akıllı cep telefonlarına kadar son teknoloji ürünü birçok aygıt hayatımızda adeta devrim yaptı. San Francisco’da kısa süre önce düzenlenen fuardaysa kısaca ‘app’ olarak bilinen mobil uygulamalar tanıtıldı

Elsa oyun uygulamalarını çok seviyor. Annesi Lucy, pratik uygulamaları kullanıyor.

Lucy, ”Yollarda kaybolmamı engelleyen navigasyon uygulamalarını seviyorum” diyor.

Chris, kuryelik yaparken harita uygulamasını kullanıyor: ”Siparişleri harita üzerinde görüp ne zaman teslim edeceğimizi kararlaştırıyoruz.”

Al, akıllı telefonunu, telefon görüşmeleri için kullanıyor: ”Ben gelenekçiyim, sadece telefon görüşmesi ve mesaj için kullanıyorum. Birkaç da spor uygulamam var.”

Yeni nesil uygulamalar kısa süre önce bir fuarda sergilendi. 25 bin kişinin ziyaret ettiği fuarda en yeni dizüstü bilgisayarları, tabletleri ve akıllı cep telefonlarını görmek mümkün. Thierry Schiel, fuarı ziyaret edenlerden: ”Tablet bilgisayarda çalışmaya karar verdim çünkü üzerinde istediğim gibi resim yapabiliyorum.”

Schiel, da resim yapma uygulamasını kullanıyor: ”Yaratıcılığınızı tetikliyor. İstediğinizi eskizleri çizebiliyorsunuz.”

Uygulamayı amatör ressam Alex Kalaycıyan tasarlamış. Kalaycıyan’ın resim uygulaması fikri ilk kez Kanada’da bilgisayar programcılığı üzerine yüksek lisans yaparken doğmuş.

Alex, ”Yağlı boya resimlerin temsilini nasıl yapacağım üzerine çalıştım. Bu fikirden güzel bir uygulama doğacağını farkettim” diyor.

Alex’in programı, en çok yüklenen, en popüler uygulamalar arasında: ”Thierry ve Luis gibi sanatçılar uygulamayı çok sevdi. Onlardan aldığım fikirlerle uygulamayı geliştirdim.”

Uygulamanın yeni versiyonu farklı fırçalar gibi daha fazla özellik içerecek.

Kanadalı video grafikçisi Wally Cherwinski akıllı telefonunun kamerası da dahil farklı kameralarla görüntülediği konser videosunu gösteriyor: ”Artık kameranız cebinizde. Görüntüleri çekebilir, ofisinizde masaüstü ya da dizüstü bilgisayarınıza yükleyebilir ve birkaç saat içinde profesyonel bir film ortaya çıkarabilirsiniz.”

Tabii ki en iyi uygulamalar bile akıllı telefonunuzun pili biterse hiçbir işe yaramıyor. Ama bunun da çaresi var.

”Güneş enerjisini kullanarak dört ila altı saatte telefonunuzu şarj edebilirsiniz.”

Blogcu Chuck La Tournous’a göre telefon şarj etmek için her zaman elektrik prizine ihtiyaç yok: ”Gelişmekte olan bir ülkeye gidecek olursam nerede olursam olayım şarj olanağı sağlayacak bu güneş panelini yanıma alırım.”
Akıllı telefon kullanıcılarının beğenisine sunulan yarım milyon uygulamaya her ay 26 bin yeni uygulama ekleniyor. Kullanıcılar uygulamaları indirmeden önce bu fuarda deneme fırsatına sahip.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG