Erişilebilirlik

Macron Biden'la Ukrayna Krizini Görüştü


Arşiv foto
Arşiv foto

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ABD Başkanı Joe Biden'la yaklaşık 45 dakika süren bir görüşme yaptı. Fransa Cumhurbaşkanı, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelensky'le temaslarının ardından, Biden'la da Ukrayna'daki krizi değerlendirdi.

Macron, bugün Polonya Cumhurbaşkanı Duda, Zelensky ve Putin ile yeniden telefon görüşmesi yapacak.

Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Biden ve Macron'un kendi mevkidaşlarıyla yaptıkları diplomatik temaslar hakkında karşılıklı bilgi verdikleri ve ardından "tansiyonun düşürülmesi" yolunda "çeşitli olasılıkları" paylaştıkları belirtildi. İki liderin, Normandiya formatında kaydedilen olumlu ilerlemeden yararlanmanın önemi ve Donbass'taki duruma ilişkin Minsk Anlaşmaları'nın uygulanması için diyaloğun sürdürülmesi gereği üzerinde anlaştıkları kaydedildi.

Elysee'nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "İki lider, Avrupalı ortaklar ve müttefikler arasındaki çok yüksek düzeyde koordinasyon ve istişareyi sürdürmek istediklerini belirtti. Bu çağrı aynı zamanda iki Devlet Başkanı için Viyana'da İran'ın nükleer gücü konusunda devam eden müzakerelerin ilerlemesini ve diplomatik bir çözümün artık mümkün ve zorunlu olduğuna dair ortak bir inançla yakın koordinasyon sağlanması gereğini tartışması için bir fırsattı."

STÜDYO VOA

ABD’nin inşa ettiği geçici liman üzerinden Gazze’ye yardım sevkiyatı başladı - 17 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG