Erişilebilirlik

Lübnan'da Rehine Krizi Sona Erdi


Bir bankada çok sayıda kişiyi rehin alan 42 yaşındaki Bessam El Şeyh Hüseyin
Bir bankada çok sayıda kişiyi rehin alan 42 yaşındaki Bessam El Şeyh Hüseyin

Bankalardan nakit çekme işlemlerine kısıtlama getirilen Lübnan’da silahlı bir kişinin bir banka şubesine giderek çok sayıda kişiyi rehin alması üzerine patlak veren kriz sona erdi.

42 yaşındaki Bessam El Şeyh Hüseyin, Beyrut’un batısındaki Hamra semtinde Federal Lübnan Bankası’nın bir şubesine öğle saatlerinden önce silahla girmişti.

Bir güvenlik kaynağının Reuters’a verdiği bilgiye göre Hüseyin, "Banka hesabında bulunan 200 bin dolara erişim sağlama talebinde bulundu. Banka çalışanı bu talebi reddedince akrabalarının hastanede olduğunu çığlıklar içinde anlatmaya başlayan Hüseyin, silahını çekti."

Hüseyin’in kızkardeşinin ve yerel bankacılık birliği başkanının verdiği bilgiye göre rehine krizi, altı saat sonra, bankanın Hüseyin’e 30 bin dolar vermeyi kabul etmesi üzerine sona erdi. Hüseyin’le varılan anlaşma şartlarında herhangi bir kriminal suçlama olup olmadığı bilinmiyor.

Lübnan’da yaşanan ekonomik kriz sonrası bankalardan nakit çekme işlemlerine kısıtlama getirilmişti. Son 3 yıldır devam eden kriz nedeniyle ülkenin üçte biri yoksullaştı.

Beyrut'taki rehine krizine ilişkin önceki haberlerde silahlı bir kişinin bankaya girmesinin ardından iki el silah sesi duyulduğu, bu esnada bankadan kaçmayı başaran kişiler de olduğu belirtilmişti.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG