Erişilebilirlik

Lübnan'da Bombalı Saldırının Ardından Durum Gerginleşiyor


Beyrut’ta dün Lübnan emniyet istihbaratı şefiyle yedi kişinin öldüğü bombalı saldırının ardından gerginlik artıyor.

Milisler Trablus’ta dükkanları kepenk indirmeye zorlarken, ordu birlikleri de Bekaa Vadisi’nde yolları kapatan göstericilere ateş açtı.

Zırhlı araçlar dün Beyrut’un stratejik noktalarına yerleştirilirken askerler de göstericilerin trafiği kapatmak için yaktığı lastik parçalarını temizledi. Ayrıca Sayda, Trablus ve Bekaa Vadisi’ne de ek askeri birlikler yerleştirildi. Dün Emniyet İstihbarat Müdürü Vissam Hasan’ın öldürüldüğü bombalı saldırının ardından Lübnan hükümeti, Baabda’da Cumhurbaşkanlığı sarayında acil toplandı.

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman’a istifasını sunduğunu, ancak cumhurbaşkanının kendisinden bir süre daha görevde kalmasını istediğini bildirdi.

Muhalefet ise Vissam Hasan’ın ölümünden sorumlu tuttuğu Başbakan’ın istifasını istedi. Suriye ve İran yanlısı Hizbullah, Başbakan Mikati’nin hükümetine destek veriyor.

Muhalefet liderleri, eski Başbakan Saad Hariri ve Dürzi lider Velid Cambulat, Vissam Hasan’ın öldüğü saldırının ardında Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın olduğunu savundu. Hristiyan lider Samir Caca da dünkü patlamanın, muhalefet liderlerini hedef alan saldırıların sonuncusu olduğunu belirtti. Birkaç ay önce kendisinin de bir saldırıya hedef olduğunu hatırlatan Caca, Vissam Hasan’ın Suriye yanlısı bir siyasetçinin karıştığı siyasi cinayeti ortaya çıkardığı için hedef alındığını söyledi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG