Erişilebilirlik

Los Angeles'ta 'Hoşgeldiniz' Gösterisi


Los Angeles'ta 'Hoşgeldiniz' Gösterisi
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:23 0:00

Yüzlerce gösterici ellerinde farklı dillerde “Hoşgeldiniz” yazan pankartlarla Los Angeles Uluslararası Havalimanı yakınlarında gösteri yaptılar. Gösteri Pazartesi günü Virginia eyaletinde Trump yönetiminin seyahat yasağı getiren başkanlık kararnamesi ile ilgili temyiz duruşmasının hemen öncesinde yapıldı. Cumartesi günü düzenlenen gösteri Los Angeles Turizm ofisi tarafından organize edildi. Gösterinin amacının dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilere Los Angeles’in onları memnuniyetle karşıladığını göstermek olduğu belirtildi.

Gösteri havalimanının kuzey pistine yakın bir noktada gerçekleşti. Sadece havadan bakınca okunabilen pankartlar bir mesaj veriyor.

Jamie Foley, “Bu pankartlarda dört farklı dilde, Arapça, İspanyolca, Çince ve İngilizce ‘Hoş geldiniz’ yazıyor” diyor.

Gönüllüler kentlerinin herkesi kucakladığını söylüyor.

Donna Singleton, “Bizim burada verdiğimiz mesaj; burada yeni insanlarla tanışabilirsiniz. Ayrıca hepimizin çok farklı olduğunu gösteriyoruz, bunu dünyanın dört bir yanından gelen ve buraya inen uçaklara hoşgeldiniz diyerek yapabiliyoruz,” şeklinde konuşuyor.

Hint bir göçmen bunun siyaset ile ilgisinin olmadığını bunun insanlara ulaşmak ile ilgili olduğunu söylüyor: “Birinin hangi dilde, hangi aksanda konuştuğunun, teninin renginin, hangi inançtan olduğunun, cinsel tercihinin ne olduğunun hiçbir önemi yok. Hepimiz insanız.”

Bazıları verdikleri mesajın şehrin açık görüşlülüğünü yansıttığını söylüyor: “Bu önemli bir mesaj çünkü dünyada şu an birçok konuda farklılıklar, var ama burada Los Angeles’ta herkes hoşgörü ile karşılanıyor.”

Uçaklar inmeye devam ettikçe mesaj tekrarlanıyor.

Gelen yolcuların görmesini umdukları ve dünyanın dört bir yanından gelecekte de burayı ziyaret edeceklerin duymasını istedikleri bir mesaj bu.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG