Erişilebilirlik

Los Angeles'ta Kayıtlı Seçmen Sayısı: 22 Bin 218


Los Angeles
Los Angeles

ABD’de yaşayan Türkler, 13. Cumhurbaşkanlığı seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için 8 ayrı eyaletteki toplam 9 ayrı temsilcilikte kurulan sandıklarda 29 Nisan Cumartesi günü yani yarın sabah yerel saatle 09.00’dan itibaren oylarını kullanmaya başlayacak.

Los Angeles da o temsilciliklerden biri. ABD'nin batı yakasında yaşayan Türk vatandaşları için Türkiye'nin Los Angeles Başkonsolosluğu'nda sandıklar kuruldu.

Los Angeles Başkonsolosluğu’nda kayıtlı seçmen sayısı ise 22 bin 218 kişi.
Her gün sabah 09.00 ve akşam 21.00 saatleri arasında 12 saat boyunca seçmenler randevuya gerek olmaksızın oy kullanabilecek. Oy verme işlemi 7 Mayıs’a kadar devam edecek.

Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci tura, yani 28 Mayıs Pazar gününe kalması halinde ise seçmenler 20-24 Mayıs tarihleri arasından yeniden oy kullanacak.

Los Angeles'ta Kayıtlı Seçmen Sayısı: 22 Bin 218
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:47 0:00

Oy verme işlemi sırasında seçmenlerin, Türkiye Cumhuriyeti imlik Kartı, Geçici Kimlik Belgesi, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmi nitelikteki belgelerden birini beyan etmesi isteniyor.

2018 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimi ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nde Los Angeles’ta kayıtlı seçmen sayısı 17.598 kişiydi.

Bununla birlikte 2018 seçimlerinde temsilcilikte oy kullanan seçmen sayısı 4.043 kişiydi. Yani Los Angeles seçmeninin yüzde 23’ü burada oy kullandı. Bu yıl katılımın biraz daha yüksek olması bekleniyor. Katılımın düşük olmasının en büyük sebeplerinden biri temsilciliklere ulaşımın zor olması.

Bir önceki seçimlerde temsilciliklere uzaklıklar nedeniyle seçmenler çeşitli partilere bağlı organizasyonlarla otobüsler ve minibüslerle topluca oy kullanmaya götürülmüştü. Bu organizasyonlar dışında bir çok kentte bir araya gelen Türk seçmenler kendi imkanlarıyla tuttukları toplu taşıma araçlarıyla temsilciliklere oy vermeye gitmişti. Bu seçimler için de sosyal medyada benzer uygulamalar için duyurular yapılıyor. Çok sayıda Türk seçmenin toplu taşıma ya da parti organizasyonu ile temsilciliklere ulaşması bekleniyor.

Yine çok sayıda Türk seçmenin kendi araçlarıyla yüzlerce kilometre yol katettikten sonra temsilciliklere ulaşıp oy kullanması ve bazı Türk seçmenlerin de yaşadıkları kent ve eyaletlerden hava yolunu kullanarak temsilciliklere oy kullanmaya gitmesi bekleniyor.

STÜDYO VOA

ABD Anayasa Mahkemesi Trump’ın dokunulmazlık iddialarını görüşüyor – 25 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG