Erişilebilirlik

Londra'dan Sonra Paris'te Terör Paniği


Londra'dan Sonra Paris'te Terör Paniği
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:12 0:00

Paris'in en çok ziyaret edilen turistik mekanlarından Notre Dame Katedrali önünde, çekiçli bir saldırgan bölgedeki bir grup polise saldırdı. Polislerden birisinin kafasına çekiçle vuran saldırgan, bir diğer polis tarafından ateş edilerek etkisiz hale getirildi.

Saldırganın IŞİD adına saldırıyı gerçekleştirdiğini ve saldırı anında "Bu Suriye için" diye bağırdığı belirtildi.

Notre Dame Kilisesi'nin önünde saat 16.40 civarında gerçekleşen saldırıda, elindeki çekiçle polise yaklaşan spor giyimli olduğu söylenen saldırgan, bir polis memurunun kafasına çekiçle vurdu.

Bunu gören diğer polis memuru elindeki silahla iki el ateş ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Göğsünden yaralanan saldırgan, ilk müdahalesi gerçekleştirildikten sonra hastaneye kaldırıldı.

Londra'daki saldırıların ardından Fransa'nın Başkenti Paris'te yaşanan saldırı paniğe neden oldu. Notre Dame Katedrali'nin önünde içeri girmek için bekleyen yüzlerce turist bir anda iki el silah sesi duydu .

Ardından bağrışmalar ve kaçışmalar başladı. Kısa sürede bir saldırganın etkisiz hale getirildiğini gören turistler Katedral'in önünü terketti.

Saldırgan: "Ben IŞİD'in askeriyim"

Olay yerine gelen İçişleri Bakanı Gerard Collomb, saldırganın saldırı anında "Bu Suriye için" diye bağırdığını açıkladı.

Polis kaynakları ise AFP'ye, saldırganın "Ben IŞİD'in askeriyim" dediğini açıkladı.

Saldırganın gazetecilik eğitimi aldığı, Loraine Üniversitesi’nde eğitim gördüğü 41 yaşındaki Farid Ikken oldugu belirlendi.

İçerde Katedrali ziyaret etmekte olan 900 kadar turist ise uzun süre, çevre güvenliği sağlanana kadar içeride bekletildi.

Saldırıya ilişkin Paris Antiterör Savcılığı soruşturma başlatırken, polis Katedral etrafında güvenlik çemberi oluşturdu. İçişleri Bakanlığı, saldırganın üzerinde iki bıçak ve bir çekiç olduğunu doğruladı.

Fransa'da polise 3 yılda 8 saldırı

IŞİD, Charlie Hebdo saldırılarından bu yana Fransa'da sık sık polisi hedef alan saldırılar gerçekleştiriyor. Son 3 yılda, Fransız polisine yönelik 8 büyük saldırı gerçekleşti.

En son, bundan bir buçuk ay önce de Champs Elysees Meydanı'nda bir saldırgan bölgede nöbet tutmakta olan 4 polisi hedef almış, bir polis memuru yaşamını yitirmişti.

Geçtiğimiz yıl ise Notre Dame Katedrali önüne park edilen bir arabada 7 büyük tüpgaz bulunmuş, soruşturma sonunda 3 IŞİD'li genç kızın Notre Dame'ı havaya uçurma planının gerçekleşemediği ortaya çıkmıştı.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG