Erişilebilirlik

Londra'da 215 Kişi Gözaltında


Londra'da 215 Kişi Gözaltında
Londra'da 215 Kişi Gözaltında

Londra’da polis, son yılların en büyük kent ayaklanmasının ardından en az 215 kişiyi gözaltına aldı.

Olayların merkezi olan Tottenham semtinde takviye polis birlikleri gece boyunca devriye gezdi. Polisin bir kişiyi öldürmesinin ardından semtte Cumartesi gecesi büyük ayaklanma çıkmıştı. Olaylarda tutuklama yaparken üçü araç çarpması sonucu 35 polis yaralandı.

Ayaklanmadan bir gün sonra semtte durumun sakin, ancak gergin olduğu bildirildi. Bununla birlikte Tottenham’ın kuzeyindeki Enfield’da küçük çaplı olaylar çıktığı belirtiliyor. Televizyon görüntülerinde bazı dükkan camlarının kırıldığı, bir polis devriye aracına zarar verildiği görülüyor. Olayların büyüme olasılığına karşı bölgeye ek polis sevk edildi.

Olay polisin 29 yaşında bir kişiyi öldürmesinin ardından düzenlenen barışçı bir gösteri sırasında başladı. Göstericilerden bazıları polislere taş atıp dükkanların camlarını kırarken. Olaylarda bazı binalar ve çift katlı bir otobüs ateşe verildi.

Bazı semt sakinleri, haftasonu çıkan ayaklanmayı Londra’nın kuzeyinde uzun zamandır ekonomik sorunlar, işsizlik ve kamu hizmetlerinin azaltılmasından şikayetçi olan halkın patlaması şeklinde değerlendiriyor.

Çok sayıda etnik azınlığın yaşadığı Tottenham semtinin geçmişi de ırkçı çatışmalarla dolu. Semt 1985 yılında da Karayip asıllıların ayaklanmasına sahne olmuştu.

XS
SM
MD
LG