Erişilebilirlik

Londra Polisi: 'Saldırı Olduğu Yönünde Bir Delil Yok'


İngiltere’nin başkenti Londra’da polis, en işlek metro istasyonlarından biri olan Oxford Circus durağını önce "silah sesleri" ihbarı üzerine önce boşalttı ancak daha sonra bir saldırı belirtisi görmediğini açıkladı.

Gelişme ilk başta paniğe neden olurken, silahlı polis ekipleri, Oxford Caddesi üzerinde ve istasyonunda "ateş edildiği yönündeki haberler" üzerine müdahale etti. İnsanlar da panik halinde etraftaki dükkanlar ve barlara sığındı.

Ancak polis daha sonra yaptığı açıklamada, ateş edildiği ya da herhangi bir can kaybı olduğuna dair hiçbir delil bulmadığını belirtti.

Londra’da Bir Metro İstasyonu Boşaltıldı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:29 0:00

Londra polisinden yapılan açıklamada, "Şu ana kadar polis herhangi bir şüpheliye, ateş açıldığına ya da can kaybına dair bir ize rastlamadı" ifadesi kullanıldı.

Polis ilk açıklamasında, olaya “terör bağlantılıymış gibi” müdahale ettiklerini belirtmiş, halktan başkentin ana alışveriş mekanlarından biri olan bu bölgeden uzak durmalarını ve etraftaki dükkanlara sığınmalarını istemişti.Polis daha sonraysa, bu uyarısını kaldırdı ve metro durağı da yeniden açıldı.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG