Erişilebilirlik

Londra Metrosunda Terör Saldırısı


Londra'daki Leytonstone metro istasyonunun girişi polis kordonuna alındı
Londra'daki Leytonstone metro istasyonunun girişi polis kordonuna alındı

İngiltere'nin başkenti Londra'nın doğu bölgesinde yer alan Leytonstone metro istasyonunda girişilen bıçaklı saldırı Londra Polisi tarafından ‘terör olayı’ olarak nitelendirildi

Polise yapılan ihbar telefonu üzerine Londra'daki Leytonstone metro istasyonunda saldırı olduğu bilgisine ulaşıldı. Bir kişinin ağır, iki kişinin hafif yaralandığı saldırıda polis, saldırganı etkisiz hale getirmek için şok cihazları kullandı.

Londra Polis Teşkilatı’ndan terörle mücadele birimleri olaya ilişkin soruşturma başlattı.

Londra’daki Leytonstone metro istasyonunda bir saldırganın insanlara bıçakla saldırdığı haberi, polise telefonla bildirildi.

Görgü tanıkları verdikleri ifadelerde elinde yaklaşık sekiz santimetre uzunluğunda bıçak olan bir kişinin yere yatırdığı bir kişiye saldırdığını ifade etti. Londra'nın merkez metro hattı üzerinde yer alan Leystonstone istasyonundaki saldırıdan sonra metro seferlerinde aksaklıklar meydana geldi.

8 dakikada tutuklandı

Polisin yerel saatle 19:06 da çağrı aldığı ve saldırganı 19:14'te tutukladığı belirtildi.

Londra Polis Teşkilatı’ndan Richard Walton, yaptığı açıklamada, metroda girişilen saldırıyı ‘terör saldırısı’ olarak nitelendirildiğini belirterek halkı sakin ama temkinli davranmaya davet etti.

‘Terörle mücadele hattına başvurun’ vurgusu

Güvenlik yetkililerinden yapılan açıklamada olaya ilişkin video görüntüsü veya fotoğraf çeken herkesin ‘terörle mücadele hattı’ aracılığıyla yetkili birimlerle temasa geçmesi çağrısında bulunuldu.

‘Şeytanca bir kötülük’

İngiltere İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn, Twitter'dan yaptığı açıklamada, terör saldırısının kesinlikle şoke edici olduğunu ifade ederek, mağdur ve ailesine geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Liberal Demokrat Parti Lideri Tim Farron ise Twitter’da olaya ilişkin olarak ‘Şeytanca bir kötülük’ şeklinde tweet attı.

STÜDYO VOA

BM’den Gazze’de ‘kıtlık’ uyarısı – 18 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG