Erişilebilirlik

Londra Metro Saldırısı: 18 Yaşında Bir Kişi Gözaltında


Mark Rowley, Polis Sözcüsü
Mark Rowley, Polis Sözcüsü

İngiltere polisi Londra’daki bir metro istasyonuna Cuma sabahı yapılan bombalı saldırıyla ilgili olduğu düşünülen 18 yaşında bir kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Yetkililer, şüphelinin Londra’nın batısındaki İngiltere ile Fransa arasında önemli bir yere sahip Dover Limanı’nda yakalandığını ve bu gözaltının “önemli” olduğunu bildirdi. Şüphelinin kimliği ile ilgili bilgi soruşturmanın hassasiyeti nedeniyle verilmedi.

Ülkede bu saldırı sonrası getirilen terör tehdidi düzeyi ise “kritik” seviyede kalmaya devam ediyor. Terör tehdidinin kritik düzeyde olması yeni bir saldırının beklenebileceğine işaret ediyor.

Trenden çekilen ve sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarda, bir market torbasının içinde beyaz bir plastik kova, alev ve kabloların görülüyordu.

Londra’daki Parsons Green metro istasyonunda 29 kişinin yaralanmasına neden olan bombalı saldırının sorumluluğunu IŞİD üstlenmişti. Yetkililer, yaralılardan 8’inin taburcu olduğunu 21’inin tedavisinin ise hala hastanede tedavi altında olduğunu açıkladı.

Bu olay 2017 yılı içinde İngiltere’de yaşanan beşinci büyük terör saldırısı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG