Erişilebilirlik

Londra’da Terör Saldırısı Şüphesiyle Gözaltı


İngiltere’nin başkenti Londra’da bir kişi parlamento binası dışındaki güvenlik bariyerlerine çarptı. Polise göre, 20’li yaşlarında olan şüpheli, aracını bölgede bisikletliler ve yayaların üzerine kasıtlı olarak sürdü. İngiliz polisi olayı terörizm olarak değerlendiriyor. Zanlı gözaltında.

İngiliz polisinin yaptığı açıklamaya göre, şüpheli sabah saatlerinde bir grup bisikletli ve yayaların bulunduğu alana aracıyla daldı, sonrasında da parlamento dışındaki güvenlik bariyerine çarptı.

Londra Emniyeti’nden komiser yardımcısı Neil Basu “Kasıtlı yapılmış gibi görünüyor. Kullanılan yöntem ve bu bölgenin sembolik önemini de göz önüne aldığımızda olayı bir terör olayı olarak değerlendiriyoruz” açıklaması yaptı. Polise göre, zanlı güvenlik güçlerinin önceden bildiği bir isim değildi. Polis kimliğini tespit etmek ve olayın nedenini belirlemek üzere zanlıyı sorguluyor. Ancak zanlının polisle işbirliği yapmadığı belirtiliyor.

Londra’daki olayda 3 kişi yaralandı. Ancak yaralananların hayati tehlikesi bulunmuyor. Aracın sürücüsü güvenlik güçlerince olay yerinde gözaltına alındı. Araçta yapılan aramada da herhangi bir silah bulunmadı.

Londra’da Terör Saldırısı Şüphesiyle Gözaltı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:39 0:00

İngiltere parlamentosu tatilde olduğu için Londra'da olmayan İngiltere Başbakanı Theresa May yazılı bir açıklama yaptı. Yaşanan olay için "şoke edici" ifadesini kullanan May İngiltere'de terör tehdidinin hala ciddi boyutta olduğu konusunda uyarıda bulundu. May'in sözcüsü de İngiltere Başbakanı'nın gün boyu güvenlik yetkililerinden düzenli olarak bilgi aldığını söyledi.

Londra’daki olay sonrasında Amerikan Başkanı Donald Trump da tepkisini Twitter’dan gösterdi. Trump, “Londra’da yine terör saldırısı. Bu hayvanlar çıldırmış, bunlarla ciddi şekilde baş etmek lazım” mesajını paylaştı.

İngiltere geçtiğimiz yıl içinde beş terör saldırısının hedefi olmuştu. 2017 yılının Mart ayında gerçekleşen ilk saldırıda 52 yaşındaki Halid Mesud, Westminster Köprüsü yakınlarında dört kişiyi öldürmüş, parlamento binası yakınlarında da bir polis memurunu bıçaklamıştı. Saldırgan olay yerinde polis tarafından vurularak öldürülmüştü. Yetkililere göre o zamandan bu yana çok sayıda terör saldırısı girişimi engellendi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG