Erişilebilirlik

Londra'da Büyük Yangın: Ölü Sayısı Yükseliyor


Londra'da 24 katlı bir sosyal konutta çıkan yangında ölenlerin sayısı 12'ye yükseldi. Bu rakamın daha da artmasından endişeleniliyor. İlk belirlemelere göre de 74 kişi yaralandı.

Londra'nın batısında Kensington semtindeki Grenfell Tower olarak bilinen binada dün gece 00.54 sularında çıkan yangını söndürme çalışmaları bugün de sürüyor.

Londra'da Büyük Yangın
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:51 0:00

Yangını söndürme ve kurtarma çalışmalarına 40 itfaiye aracı, 250'den fazla itfaiye görevlisi ve 100 kadar ambulans katıldı. Yangın çıktığı sırada binada 400 ila 600 kişinin bulunduğu tahmin ediliyor.

Yangının çıkış nedeni ise henüz bilinmiyor.

Londra Emniyet Müdürlüğü 120 daire bulunan binanın bazı sakinlerinin hala kayıp olduğunu ve ölü sayısının artmasından endişe ettiklerini açıkladılar.

Görgü tanıkları Grenfell Tower'da yaşayanların yangın nedeniyle sıkıştıklarını ve çocuklarının kurtarılması için bağırdıklarını söylüyor.

Bir görgü tanığı evinde sıkışan bir kadının pencereden bebeğini attığını ve aşağıda bekleyen bir erkeğin bebeği yakaladığını aktardı.

İtfaiye ekipleri çok sayıda insanı binadan çıkarmayı başardı ancak binanın karmaşık yapısı nedeniyle kayıpların olabileceğinden endişe ediliyor.

Yetkililer binada çıkan yangının sosyal konut sakinlerini uyurken yakaladığını açıkladı.

Londra Emniyet Müdürlüğü'nden polis şefi Stuart Curdy kurtarma çalışmalarının uzun süreceğini ve ölü sayısının artmasını beklediklerini söyledi.

Curdy kayıpların sayısı hakkında bilgi vermedi. Ancak 20'si ağır en az 74 yaralının hastanelerde tedavi altında alındığını açıkladı.

Başbakan Theresa May ise yaptığı yazılı açıklamada 'trajik biçimde hayatlarını kaybedenler nedeniyle büyük üzüntü duyduğunu' söyledi.

May'in olay nedeniyle seçimlerin ardından hükümet kurma çabalarına bugün ara vermesi bekleniyor.

1974 yılında inşa edilen Grenfell Tower kentte geniş bir sosyal konut projesinin parçasıydı.

İtfaiye şefi Matt Wrack binada yangın önleme prosedürleri sırasında büyük bir hata olduğunu itfaiye ekiplerinin yangın çıkışlarından binanın içine girmesinin mümkün olmadığını açıkladı.

Binanın 10 milyon sterline mal olan tadilat süreci geçen yıl tamamlanmıştı. Binaya yeni bir cephe kaplaması ve merkezi ısıtma sistemi yerleştirilmişti.

Tadilat sırasında yerel aktivist bir grup binanın büyük bir yangın riski taşıdığını ve acil çıkış kapılarına erişimin ciddi olarak sınırlandığını söylemişti.

Kensington ve Chelsea belediyesi yangının çıkış nedeniyle ilgili detaylı bir soruşturma başlatacaklarını açıkladı.

STÜDYO VOA

BM Genel Kurulu’ndan Filistin’le ilgili olumlu karar – 10 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG