Erişilebilirlik

Lise Öğrencileri Derslere Yarım Saat Geç Başlamak İstiyor


Lise öğrencileri üzerinde yapılan bir araştırma okullarda derslerin geç başlamasının olumlu etkileri olduğu sonucuna vardı.

Araştırma sırasında Rhode Island eyaletinde özel bir lisede dersler, sabah saat 8 yerine 8 buçukta başlatıldı. İki yüz lise öğrencisi üzerinde bu değişikliğin etkileri gözlendi.

İnternet üzerinden yapılan araştırmada öğrenciler, derslerin yarım saat geç başlaması sayesinde gün boyunca kendilerini daha az uykulu, daha az depresif ve derslerde daha aktif hissettiklerini bildirdi. Öğrenciler ayrıca hafta içinde daha çok uyuduklarını ve yorgunluğa bağlı rahatsızlıklar yüzünden okul revirine daha seyrek gittiklerini söyledi.

Başkanlığını Hasbro Çocuk Hastanesi’nden Judith Owens’ın yaptığı araştırmanın sonuçları Çocuk Hastalıkları ve Adolesan Tıbbı Arşivleri adlı dergide yayınlandı.

Araştırma, okul gününün yarım saat geç başlamasıyla, derse giren öğrenci sayısının arttığını da gösteriyor. Ancak araştırmaya göre, bazı öğretmenlerle spor antrenörleri bu değişikliğe karşı çıktı. Araştırma bittikten sonra okulun açılış saatini değiştirmeyi planlayan okul yöneticileri de bu konudaki kararı bir yıl sonraya bıraktı.

XS
SM
MD
LG