Erişilebilirlik

"Libya'ya Amerikan Askeri Ayak Basmayacak"


"Libya'ya Amerikan Askeri Ayak Basmayacak"
"Libya'ya Amerikan Askeri Ayak Basmayacak"

Amerika Savunma Bakanı Robert Gates, Libya’ya Amerikan askerlerinin gönderilmesine karşı olduğunu bir kez daha yineledi.

Temsilciler Meclisi Silahlı Kuvvetler Komisyonu’nda açıklama yapan Gates, “Ben görevde olduğum sürece Libya’ya Amerikan askerleri ayak basmayacak,” diye konuştu. Amerikan basın-yayın organları, Merkezi İstihbarat Dairesi CIA tarafından görevlendirilen grupların Libya’da isyancılarla işbirliği yaptığını duyurmuştu.

Robert Gates, haberlerde yayınlananlara rağmen Libyalı isyancılar hakkında çok az bilgiye sahip olduklarını bildirdi.

Amerika Savunma Bakanı, komisyonda yaptığı açıklamada Libya’daki siyasi ve ekonomik baskıların eninde sonunda Muammer Kaddafi’nin devrilmesine yol açacağını ileri sürdü. NATO harekatının Libya liderini iktidardan düşürmeyeceğini kabul eden Robert Gates, Kaddafi’yi ancak kendi halkının görevden alabileceğini, bunun da zaman gerektirdiğini söyledi.

Robert Gates, Libya’daki operasyonda Amerika’nın rolünün elektronik savaş, havada yakıt ikmali, istihbarat desteği ve diğer görevlerle sınırlı kalacağını da sözlerine ekledi.

Savunma Bakanı Gates, Amerika’nın bu operasyondaki sorumluluğunun kesinlikle Libya’da rejim değişikliğini hedef almadığını belirtti. Bununla birlikte Gates, Kaddafi’nin devrilmesinin kendilerini memnun edeceğini kaydetti.

STÜDYO VOA

ABD’den İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin ölümüyle ilgili taziye mesajı - 20 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG