Erişilebilirlik

Libya'nın Başkentinde Yeni Hava Saldırıları


Misrata'nın batısında Kaddafi güçlerine makineli tüfekle karşılık veren isyancılar
Misrata'nın batısında Kaddafi güçlerine makineli tüfekle karşılık veren isyancılar

NATO Libya’nın başkenti Trablusgarp’a en az üç hava saldırısı daha düzenlerken Petrol Bakanı Şükrü Ganim görevinden ayrıldığını açıkladı.

Ganim Roma’da yaptığı açıklamada ülkesindeki şiddet eylemlerinin artık dayanılmaz hale geldiğini ve bu nedenle görevi bıraktığını söyledi.

İtalyan ANSA haber ajansı’na göre Ganim, bu şartlar altında görev yapmanın imkansız hale geldiğini ve demokratik bir ülke için savaşan genç Libyalılara katıldığını söyledi. Ancak Ganim, Kaddafi karşıtı isyancılara katılıp katılmayacağına henüz karar vermiş değil.

Libyalı yetkililer geçen ay Ganim’in Tunus’a sığındığına dair iddiaları yalanlamış ve kendisinin yurtdışı gezisinde olduğunu söylemişti.

Öte yandan Libya’daki çatışmaları soruşturan BM komisyonu hem hükümet hem de isyancı güçlerin savaş suçu işlediklerini bildirdi.

Üç uzmandan oluşan komisyon, raporunda, Kaddafi kuvvetleri tarafından yapılan ihlallerin insanlığa karşı suç boyutuna ulaştığını, ancak isyancı güçlerin işlediği suçların bu boyutta olmadığını belirtti.

Bu arada NATO Libya’daki askeri operasyonun süresini 90 gün uzatmaya karar verdi.

XS
SM
MD
LG