Erişilebilirlik

Libyalı İsyancıların Lideri: 'Kaddafi Kalabilir'


Libyalı İsyancıların Lideri: 'Kaddafi Kalabilir'
Libyalı İsyancıların Lideri: 'Kaddafi Kalabilir'

Libya Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Mustafa Abdül Celil, Muammer Kaddafi’nin iktidarı bırakması halinde ailesiyle birlikte Libya’da kalabileceğini söyledi.

Wall Street Journal gazetesine verdiği ropörtajda Celil, Kaddafi ve ailesinin nerede ve hangi şartlarda tutulacağına muhalif liderlerin karar vereceğini de belirtti.

Celil, “Kaddafi belli şartlar altında Libya’da kalabilir. O’nun ve ailesinin nerede ve kimin gözetimi altında kalacağına ancak muhalif güçler karar verebilir,” şeklinde konuştu.

Libya Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı’nın bu açıklaması, Amerikalı, Fransız ve İtalyan yetkililerin benzer açıklamalarının ardından geldi.

Aslında Celil, bu ay başında da Kaddafi’nin kalabileceğini söylemiş ancak muhalif tabandan gelen protestolar üzerine geri adım atmıştı.

Şubat ayında Ulusal Geçiş Konseyi başkanlığına seçilen Celil, isyancıların batıda ele geçirdiği dağlık bölgelere ilk ziyaretini yaptı. Burada Wall Street Journal muhabiriyle konuşan Mustafa Abdül

Celil, Katar’ın isyancıları eğitmek ve bir komuta merkezi kurmak için askeri personel gönderdiğini söyledi. Gazete, Celil ile birlikte batıdaki Zintan’ı ziyaret eden Katar temsilcisinin sözlerine de yer verdi. Habere göre, temsilci Körfez ülkelerinin Libya’daki isyancılara askeri desteğini arttırdığını söyledi.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG