Erişilebilirlik

Libya'da Yeni Hedefler Bombalandı


Libya'da Yeni Hedefler Bombalandı
Libya'da Yeni Hedefler Bombalandı

Libya devlet televizyonu NATO uçaklarının Trablus ve adı açıklanmayan bir başka kentte bazı askeri ve sivil hedefleri vurduğunu bildirdi.

Haberlere göre, saldırılar başkentin 100 kilometre güneyindeki Ayn Zare Bir el-Ganam ile Trablus’un Ayn Zara mahallesinde düzenlendi. Operasyonda kayıplar olduğu bildiriliyor. NATO yetkilileri, haberi henüz doğrulamadı.

Dün ayrıca Libya Lideri Muammer Kaddafi’nin Trablus’taki karargahına düzenlenen NATO hava saldırısında da en az bir bina tamamen tahrip oldu.

Trablus’un merkezindeki Bab el-Aziziye karargahı, üzerinde en az iki büyük bombanın patladığı bildirildi. NATO, Kaddafi kuvvetlerinin muhabere merkezini hedef aldığını açıkladı, ancak Libyalı yetkililer saldırının Kaddafi’ye yönelik bir suikast girişimi olduğunu düşünüyor.

Libyalı bir yetkili, hava saldırısında 45 kişinin de yaralandığını, bazı kişilerin hala kayıp olduğunu açıkladı. Yetkililer, tahrip edilen binanın bakanlar kurulu ve diğer toplantılar için kullanıldığını bildirdi.

Kaddafi’nin oğlu Seyfülislam, NATO’nun Libya’da hali hazırda kaybetmiş olduğu bir savaşı sürdürdüğünü söyledi ve “Vatan hainleri, ajan ve casusların desteklediği bu saldırılar ancak çocukları korkutur,” şeklinde konuştu.

Öte yandan İtalya Libya’da belirlenen bazı hedeflere hava saldırıları düzenleyebileceğini açıkladı. Başbakan Silvio Berlusconi, kararla ilgili olarak Başkan Obama’yı aradığını ve diğer Avrupalı liderleri de karar konusunda özel olarak bilgilendireceğini söyledi.

İtalya, daha önce eski sömürgesi olan Libya’ya yapılan askeri harekata katılmayacağını bildirmişti.

Bu arada, Amerika Savunma Bakanı Robert Gates ile İngiltere Savunma bakanı Liam Fox’un bugün Washington’da Libya konusunu görüşecekleri açıklandı.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG