Erişilebilirlik

Libya İstihbarat Şefi Kaçırıldı


Trablus'taki çatışmalarda yaralanan bir kişi hastaneye götürülürken
Trablus'taki çatışmalarda yaralanan bir kişi hastaneye götürülürken
Libya istihbarat örgütü başkan yardımcısının Trablus hava alanı dışında kaçırıldığı bildiriliyor.
Güvenlik kaynaklarına göre Mustafa Nuh, silahlı kişiler tarafından oto parkta zorla bir araca bindirilerek götürüldü. Olay sırasında Nuh’un yanında koruma görevlileri bulunmuyordu.

Kaçırma olayı Trablus’ta çatışmaları protesto için girişilen grev üçüncü gününe girerken meydana geldi. Grev nedeniyle başkentde işyerleri ve okullar hala kapalı bulunuyor.

Trablusgarp’ta, Cuma günü Misratalı bir milis grubunun üyeleri, başkenti terk etmelerini isteyen göstericilere ateş açtı. Olayda en az 43 kişi ölürken 450 kişi de yaralandı. Yetkililer ölü sayısının artmasından kaygı duyuyor.

Libya’da 2011 yılında diktatör Muammer Kaddafi’nin devrilmesinden sonra ülkede birçok silahlı milis grubu kol gezmeye başladı.

Milislerin üslendiği Gharghour semtinde Cumartesi günü yürüyüş düzenleyen göstericiler, “Ordu istiyoruz, polis istiyoruz” şeklinde sloganlar attı, güvenlik güçlerinden milis güçlerini temizleyerek asayişi sağlamasını istedi.

Cuma günkü çatışmalarda silahlı milisler kalabalığı korkutmak için önce havaya ateş etti. Yürüyüş devam edince milisler göstericilerin üzerine ateş açtı.
Saldırının ardından kaçan göstericiler, silahlarıyla geriye dönerek güvenlik güçlerinin desteğinde, milislerin bulunduğu bölgeyi kuşatmaya aldı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG