Erişilebilirlik

'ABD Bombardımanında Sırp Rehineler Öldü'


Sırbistan Dışişleri Bakanı İvica Daçiç
Sırbistan Dışişleri Bakanı İvica Daçiç

Sırbistan Dışişleri Bakanı, geçen Kasım ayından bu yana Libya’da IŞİD’e ait eğitim kampında rehin tutulan iki büyükelçilik personelinin dünkü Amerikan hava bombardımanında öldüğünü bildirdi.

Belgrad’da bir basın toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı İvica Daçiç ölenlerin kimliğini, büyükelçiliğin iletişim sorumlusu Sladjana Stankoviç ve şoför Jovica Stepiç olarak açıkladı.

Daçiç, geçen Kasım’da aralarında Sırp büyükelçisinin de bulunduğu diplomatik konvoyun Sabratha kenti yakınlarında saldırıya uğradığını, bu iki personelin de o dönem rehin alındığını belirtti. Sırp bakan, rehinelerin öldüğü yönündeki bilgilerin kendilerine yabancı yetkililerce ulaştırıldığını, ama Libyalı yetkililerce doğrulanmadığını söyledi.

Amerikan uçakları dün Libya’nın Tunus sınırı yakınlarında IŞİD’e ait bir eğitim kampını bombalamıştı. Bombardımanda aralarında militan adaylarının da bulunduğu 40 kişinin öldüğü sanılıyor.

Amerika Savunma Bakanlığı yetkilileri, bombardımanda IŞİD’in üst düzey sorumlularından Noureddine Couchhane’ın da ölmüş olabileceğini düşünüyor. Couchhane geçen yıl Tunus’ta düzenlenen iki terör saldırısından sorumlu tutuluyor. Başkent Tunus’taki bir müze ve bir sahil kentinde düzenlenen iki saldırıda en az 60 kişi ölmüştü.

Pentagon sözcüsü Peter Cooke da hava operasyonunun başarıyla tamamlandığını açıkladı.

Başkent Trablusgarp’ın 75 kilometre batısında bulunan Sabratha’da bir çiftliğe kurulan eğitim kampı, uzun süredir Amerika tarafından izleniyordu. Amerikalı yetkililer, zaman zaman kampta 60’a yakın militanın aynı anda eğitim gördüğünü kaydediyor.

Pentagon: 'Nasıl öldükleri konusunda bilgi yok'

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Pentagon sözcüsü Peter Cook, iki Sırp rehinenin Amerikan bombardımanında ölüp ölmediği konusunda ellerinde bilgi olmadığını bildirdi.

Cook bununla birlikte, Sırp hükümeti ve ölenlerin ailelerine taziye dileklerinde bulundu, ellerine geçen bilgiyi Sırp yetkililerle paylaşacaklarını belirtti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG